Hirdetés
USA

Július 2-ig meghosszabbították Brittney Griner előzetes letartóztatását:

:

Hirdetés

A TASZSZ hírügynökség jelentése szerint ismét meghosszabbították Brittney Griner előzetes letartóztatását, mely így már július 2-ig tart – írja a CNN.

A kétszeres olimpiai bajnok centert februárban vették őrizetbe egy moszkvai repülőtéren, miután állítólag hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. Kábítószer csempészettel vádolják, melyért akár 10 év börtönbüntetést kaphat.

Mint ismert májusban, amerikai kormányzat májusban megváltoztatta álláspontját a világklasszis center oroszországi fogva tartásával kapcsolatban. Az új kormányzati álláspont szerint az orosz kormány jogtalanul tartja fogva Grinert. Ez azt jelenti, hogy az amerikai kormány nem feltétlenül várja meg, hogy Griner ügye az orosz jogrendszerben fusson végig és megpróbál tárgyalni a hazatéréséről. Akkor arról is írtunk, hogy még Bill Richardson, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, aki évek óta nemzetközi túsztárgyalóként dolgozik, is közreműködik az ügyben.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma éppen hétfőn fogadta Brittney Griner WNBA-s klubjának, a Phoenix Mercury-nak a képviselőit és adott számukra felvilágosítást arról, hogy milyen lépéseket tettek hazavitelének érdekében.

Brittney Griner-t 117 napja tartják fogva Moszkvában.

 

Hirdetés