Hirdetés
USA

Július 24-én indulna és októberben zárulna a WNBA idény:

:

Hirdetés

Ahogy az várható volt, amint a férfi liga folytatásáról megállapodtak az Egyesült Államokban, úgy a WNBA tervei is napvilágra kerülnek. Az ESPN értesülései szerint, amit a liga képviselői hivatalosan nem erősítettek meg, csütörtökön kiküldték a női csapatoknak a terveket.

A WNBA 2020-as szezonja július 24-én rajtolna. A mérkőzéseket tömbösítve a floridai Bradentonban az IMG Academy edzőközpontjában bonyolítanák le. Itt négy, profi mérkőzések lejátszására alkalmas minden igényt kielégítő kosárlabda pálya állna rendelkezésre.

A csapatok 22 meccses alapszakaszt vívnának. Gyakorlatilag az Európában megszokott rend szerint mindenki kétszer játszana mindenkivel. Ezt követné a rájátszás és októberben, jó eséllyel inkább a hónap vége felé zárulhatna az évad. Arról nem kaptak részletes tájékoztatást a csapatok, hogy a play-off megőrizné-e eredeti menetrendjét vagy esetleg ott is rövidítenének.

Európai szempontból az előbbi információ a legfontosabb. Ha nem lesz második hulláma a járványnak vagy legalábbis az nem jár majd olyan drasztikus korlátozásokkal, mint a tavaszi, akkor az októberi befejezés garantálja: a WNBA játékosok gyakorlatilag a teljes európai évadra át tudnak jönni.

Az ESPN-nek nyilatkozó források azt mondták, hogy ez egy “előzetes” terv és “semmi sincs kőbe vésve” az új szezonról. Pénteket és a hétvégét kapta meg a játékos-szakszervezet vezetője Terri Jackson, hogy begyűjtse a véleményeket a játékosoktól.

Messze vagyunk attól, hogy véglegesnek tekinthessük a fentebb leírtakat. Források szerint a csapatoknak kiküldött tervezet az egészügyi protokollokat nem tartalmazza és ez a klubvezetők között továbbra is erős bizonytalanságot szül. A játékos-szakszervezetnek pedig várhatóan ahhoz is lesz egy-két szava, hogy a tervek szerint a sportolók a bérük 60%-át kapnák meg a 2020-as szezonra.

Hirdetés