Hirdetés
USA

Július 25-én tér vissza a WNBA:

:

Hirdetés

A WNBA a hivatalos felületein bejelentették, hogy a liga küzdelmei július 25-én kezdődnek.

Egyelőre a teljes menetrendet nem hozták nyilvánosságra, csak az első játéknapot és annak a párosításait sem ismerjük. Ugyanakkor ez egy nagyon fontos üzenet. Mint ismert, a csapatok a floridai Bradentonban az IMG Academy edzőközpontban kijelölt “buborékba” hétfőn költöztek be. A héten egyéni edzések zajlottak, majd pénteken az első csapatedzéseket is megtartották.

Természetesen még mindig vannak kérdőjelek. A WNBA csapatok közül az Indiana Fever nem is költözhetett még be a buborékba, náluk két koronavírosus játékos van. Emellett hiányzókat is találunk. Nem dőlt el a címvédő Washington Mystics sztárjai közül Elena Delle Donne és Tina Charles sorsa. Magyar kötődés, hogy egyelőre a New York Liberty-hez Megan Walker sem csatlakozhatott.

A mérkőzéseket a Feld Entertainment Centerben bonyolítják le, ami 20 percre fekszik a csapatok szállásától. Az alapszakasz 22 meccses lesz és ezt követően teljes rájátszást terveznek. Az évad októberben zárulhat. A tengerentúli szaksajtó arra világított rá, hogy a csapatok által használt szállásokat az IMG Academy október 13-tól hirdette meg foglalhatóként.

Hirdetés