Hirdetés
Archivum

Július 4-én sorsolnak az Euroligában:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 2017/2018-as kiírásának sorsolását július 4-én rendezik. A FIBA és a résztvevõ csapatok képviselõi múlt héten üléseztek Münchenben, melyrõl a magyar bajnok UNIQA Sopron közleménye számol be.

Forrás: UNIQA Sopron Sajtóközlemény

A múlt héten Münchenben üléseztek a FIBA Nõi Euroligának a vezetõi, illetve a sorozat résztvevõinek képviselõi. Klubunk részérõl Török Zoltán ügyvezetõnk vett részt a megbeszélésen.

Az értekezlet keretében ismertetésre került, hogy a top10-es nemzetközi szövetség bajnokainak mind biztosítva van egy hely a legrangosabb nõi sorozatban. A maradék helyekre lehet regisztrálni, a megfelelõ elõírások teljesítésével. A regisztráció lezárultát követõen születik döntés az indulókról, illetve arról, hogy szükséges e selejtezõ kört rendezni. Ahogy azt Kamil Novak, a FIBA európai részlegének vezetõje kifejtette, az érdeklõdés évrõl évre növekszik az Euroliga iránt, de csak olyan csapatoknak adnak indulási jogot, akik komolyan veszik a részvételt, teljesítik a feltételeket és hosszú távra terveznek.

Döntés született arról, hogy sem az Euroliga, sem az Európa Kupa lebonyolítása nem változik, ellenben a pályák megjelenésével, mely lehetõséget biztosít a hirdetési felületek jobb kihasználására. Elfogadásra került a jövõ évi versenynaptár is, azzal az opcióval, hogy a FINAL4 szükségszerûen egy héttel korábban kerül majd lebonyolításra. Az Euroliga október 11-én rajtol, a nemzetközi kupák sorsolását pedig július 4-én rendezik Münchenben.

A klubok képviselõit arról is tájékoztatták, hogy a 2018/2019-es szezontól kötelezõ a TV-s kamera állásokat a kispadokkal szemben elhelyezni. Ezt már a következõ szezonra is javasolják, de kötelezõ jellegûvé majd csak egy év elteltével teszik. A mielõbbi egységes megjelenés érdekében klubunk ezt már a nyár folyamán végrehajtja, a munkálatokkal az augusztusi U18-as Európa-bajnokság kezdetéig elkészülünk.
 

Hirdetés