Hirdetés
Európa

“Július, augusztus magasságában fogjuk látni, hogy érdemes-e légiósban gondolkozni”:

:

Hirdetés

A Nagyezsda Orenburg klubmenedzsere Oleg Khramkin nyilatkozott a napokban a sports.ru portálnak. A sportvezető nem zárta ki, hogy légiósok nélkül futnak neki az új évadnak. Augusztusig biztosan nem kockáztatnak külföldi játékosok szerződtetésével.

A 2019/2020-as évadot lezártuk és elköszöntünk a légiósoktól. Nem tudtunk senkinek sem új szerződést ajánlani és ebben a helyzetben gazdasági szempontból kötelezettséget vállalni feléjük. Július, augusztus magasságában fogjuk látni, hogy egyáltalán érdemes-e légiósban gondolkozni. Szerintem senki nem tudja mi lesz ősszel. Lesznek-e európai kupasorozatok, kinyitják-e a határokat? Mikor tudunk teljes értékű edzésmunkát végezni? A régió mennyit fog sportra áldozni? Rengeteg a kérdés. Kivárunk és nem fogunk komoly lépéseket tenni a piacon. Április végén, májusban általában kész a csapatunk, de most más a helyzet.

– összegzett a sportvezető.

Az Orenburg a tavalyi orosz magjuk hat tagját tartotta meg és Anastasia Logunovával tudott még megállapodni a közös munkáról. Amennyiben megrendezik, az orosz gárda jogosult lenne az Euroliga 2019/2020-as szezonját lezáró nyolcas döntőn való részvételre.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés