Hirdetés
3x3

Július elején kezdődik a U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája:

:

Hirdetés

Július 6. és 8. között Somorján megkezdi szereplését a magyar U23-as válogatott a 3×3-as Nemzetek Ligájában.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a közelmúltban készítette el az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája 2021-es lebonyolításához a konferenciák beosztását. A magyar válogatott az “Európa 1” csoportba került, ahol az ellenfelek Ausztria, Lengyelország, Németország, Oroszország és Szlovákia lesznek.

Döntés született a konferencia-mérkőzéseinek helyszíneiről és időpontjairól is. A magyar válogatott július 6. és 8. között Szlovákiában szerepel. Somorja ad otthont az erőfelmérőknek. Ezt követően pedig augusztus 4. és 6. között hazai közönség előtt Szolnokon lép pályára válogatottunk. Mindkét alkalommal három nap alatt három tornát kell teljesíteniük a résztvevőknek. A magyar csapat hatfős kerettel készül, az egy helyszínen rendezett tornák között is megengedik a szabályok a cserét.

A szlovákiai Nemzetek Ligája fordulóra június 29-én kezdi meg a felkészülést a magyar válogatott. Süle Krisztina, szövetségi kapitány arról tájékoztatta lapunkat, hogy Herman Aliz, Király Andrea, Tóth Orsolya, Török Ági, Takács Emese és Varga Eszter alkotja a keretet ezen a tornán.

Az U23-as 3×3-as válogatott május 10-től kéthetes összetartáson vett részt, mely egy tornával zárult. Ekkor a csapat tagjai a 3×3-as felnőtt válogatottal és az akkor szintén edzőtáborozó 5:5 válogatottból formált együttesekkel mérték össze az erejüket.

Nagyon jól sikerült az a kéthetes összetartás. Pozitívan értékelem az elvégzett munkát és a lányok is nagyon motiváltan érkeztek. Úgy jöttek, hogy akarják csinálni a 3×3-at. A felnőttekkel közösen rendezett tornával záruk le azt a programot. A lányok egy kicsit megilletődöttek voltak az elején és a kéthetes edzésmunka után fáradtak is. Az első napon nem azt kaptam, amit vártam tőlük. A másodikon azonban felvettük a kesztyűt és ott már sokkal harcosabban játszottunk. Az összetartás után a játékosok pihenőt kaptak, de ezt úgy kell elképzelni, hogy vannak, akik az Universiade válogatottal dolgoznak, emellett pedig a többség előtt még a Piros vagy a Zöld csoportban is álltak feladatok. Ennek köszönhetően gyakorlatilag végig edzésben vannak a lányok.

– mondta Süle Krisztina.

Másfél év után tért vissza a női 3×3-as nemzetközi élet. Az elmúlt hetekben az olimpiai selejtezők miatt a szakág a figyelem középpontjába került. Süle Krisztinánál arról is érdeklődtünk, hogy vannak-e olyan tapasztalatai a nemzetközi mezőnyről, melyet a Nemzetek Ligájára való felkészülésként is fel lehet használni.

“Nekem Franciaország és USA mérkőzése emelkedett ki szakmai szemmel Grazban. Ezt majd a lányokkal is visszanézetem. Ezek a csapatok erőnlétben kiemelkedtek és tudatosságban is sokat mutattak. Akár azzal, ahogy helyezkednek, ahogy nyomást helyeztek ellenfeleikre. Ez karöltve az intenzitással és a keménységgel, egy olyan tapasztalat, amiből lehet tanulni. Nekem a két tornán ezen felül szembetűnő volt, hogy mennyire kemény védekezést engedtek. Az biztos, hogy ezt nekünk is az első Nemzetek Ligája torna előtt pluszban hozzá kell tenni.” – fogalmazott válogatottunk szövetségi kapitánya.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés