Hirdetés
Magyarország

Junior és egyetemi bajnokot avatnak vasárnap:

:

Hirdetés

Vasárnap délután két sorozatban is bajnokot avatnak hazánkban. Kecskeméten lezárul a junior bajnokság, míg Miskolcon az egyetemi bajnokság.

Nemzeti Leány Junior Bajnokság – 15:00 NKA Pécs/A – Csata DSE

A junioroknál a címvédő Csata DSE és az NKA Pécs küzdhet meg a bajnoki címért. Ezen két műhely csapatai vívták a kadettek döntőjét is két héttel ezelőtt. Nagy fölénnyel jutott mindkét együttes a fináléba. Az utánpótlás erőviszonyait napi szinten nem követő szurkolók számára is szemléletes, hogy a torna 10 legeredményesebbje között 3-3 csatás és pécsi játékost találunk.

A Csata minden találkozóján elérte a 90 szerzett pontot a nyolcas döntőben. Az élvonalban is bemutatkozó Gyöngyösi Janka és Toman Petra mellett Jánosi Virág lépett fel támadásban. A pécsiek is minden találkozójukat is 20 pont feletti különbséggel nyerték. Laczkó Sára 20 pontos átlaggal vezeti csapatát. Mellette Olawuyi Adenike Olayemi és Tőczik Boglárka a legdominánsabbak.

A szombati elődöntők alkalmával az NKA Pécs a DVTK Akadémiát verte 95-62-re, míg a Csata DSE a Vasas Akadémiát 90-37-re. Ezt minden évben elmondjuk, de amióta a járvány velünk van, hatványozottan igaz, hogy az előcsatározásokból messzemenő következtetést nem szabad levonni. A két csapat februári pécsi mérkőzését 87-54-re nyerte az NKA Pécs. A március végén rendezett fővárosi összecsapást 53-42-re a Csata DSE.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság – 14:30 ELTE BEAC – UNI Győr SZESE

Az egyetemi bajnokságban biztosan nem lesz címvédés. Az ELTE-BEAC ugyanis 77-69-re legyőzte az elmúlt éveket fölényesen uraló TFSE gárdáját az elődöntőben. A másik ágon az UNI-Győr – SZESE 58-52 arányban bizonyult jobbnak a DEAC-nál. A bajnoki címért tehát az ELTE-BEAC és az UNI-Győr – SZESE küzdhet majd meg. A bajnokság nyugati csoportjának második és harmadik helyezettje.

Mindkét gárda komoly erőt mutatott az elődöntőben. Az ELTE-BEAC 54%-os mezőnymutatóval zárt a TFSE ellen. Ki kell emelni a triplákat, melyek közül 15-ből 7 sikeres lett. Takács Emese 17 és Lendér Lilla 16 pontot ért el. A 28 mezőnykosárra 16 gólpassz jutott, ami a csapatjáték hatékonyságát is mutatja. A győriek extra harmadik negyeddel múlták felül a DEAC csapatát. Rozmán Lillával és Perl Zsófiával készített riportjaink betekintést engedtek abba, hogy mennyit lépett előre edzésmunkában a Győr és ennek az új szisztémának az eredménye megmutatkozott ilyen téthelyzetben. Tudott ritmust váltani a győri együttes. Amíg az első félidőben 20 perc alatt a 32 mezőnykísérletéből értékesített 8-at az elődöntőben, addig a harmadik negyedben 10 perc alatt a 14-ből 7-et és szinte megduplázta pontjai számát. Végül a 16 pontos Rozmán Lilla lett a legeredményesebb, de Bánszegi Borbálát is ki kell emelni, aki dupla-duplát ért el 11 ponttal és 12 lepattanóval.

A nyugati csoportban kétszer találkoztak a csapatok. Novemberben 73-68-ra nyert a győriek otthonában az ELTE-BEAC. Nagyi Tímea 15 pont, 19 lepattanós és Lendér Lilla 12 pont, 14 lepattanós dupla-dupláját kell kiemelni. A győrieknél a 16 pontos Perl Zsófia volt a legeredményesebb. Március 21-én a fővárosban 80-62-re múlta felül a Győrt az ELTE-BEAC. Nagyi Tímea (15 pont, 11 lepattanó) és Lendér Lilla (12 pont, 14 lepattanó) ezúttal is dupla-duplát ért el. Győri oldalon pedig szintén Perl Zsófia volt a legeredményesebb. Ezek ugyanakkor csak statisztikák, egy bajnoki döntő mindig más. Történelmi esély előtt állnak a csapatok és ilyenkor óriási kérdés, hogy ezt ki tudja jobban kezelni.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT

Hirdetés