Hirdetés
Európa

Június 6-án csatlakozhat a bosnyák válogatotthoz Jonquel Jones:

:

Hirdetés

Bosznia-Hercegovina 20 év után tér vissza az női kosárlabda Európa-bajnokságra. A honosítottjuk az UMMC Jekatyerinburg és a Connecticut Sun sztárja Jonquel Jones lesz.

A bosnyák szövetség honlapja a WNBA szezon rajtának kapcsán írt Jonquel Jones-ról és ebből az összeállításból derül ki, hogy június 6-án csatlakozik az együtteshez, így lesz idejük felkészíteni a június 17-én esedékes rajtra. Jones a selejtezőben négy mérkőzésen lépett pályára és 35.2 perc alatt 24.5 pontot, 13.3 lepattanót, illetve 2.3 gólpasszt átlagolt ezeken.

A bosnyák válogatottban helyet kapott Miljana Džombeta, a ZTE NKK irányítója. A legnagyobb kérdés pedig természetesen Marica Gajic szereplése. Sérülése miatt a szezon nagy részét kihagyta Salamancában, de a rehabilitációja az utolsó fázisba ért és számítanak rá a kontinenstornán. Az első felkészülési meccseiket a bosnyákok május 29-én és 30-án vívják Porecsben, ahol az ellenfelük Horvátország lesz.

Az Európa-bajnokság C-csoportjában Belgium, Törökország és Szlovénia válogatottjával mérkőznek a bosnyákok.

A bosnyák válogatott bő kerete: Milica Deura, Marica Gajić, Jonquel Jones, Melisa Brčaninović, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Nikolina Delić, Jovana Marković, Sandra Azinović, Dragana Domuzin, Matea Tavić, Courtney Hurt, Milina Mišeljić, Irena Vrančić és Marina Džinić.

Fotó: basket.ba

Hirdetés