Hirdetés
Magyarország

Kaila Charles hosszabbított a DVTK-val:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Kaila Charles a következő szezonban is a DVTK kosárlabda csapatát erősíti majd. Az első európai évében a magyar bajnokságban, illetve az Euroligában is remek szezonja volt – írja a DVTK honlapja.

Erről, illetve a következő szezon céljairól egy interjút is készített amerikai légiósával a klub honlapja.

Felmerült az a lehetőség, hogy a következő szezont esetleg máshol kezded?

Voltak ajánlataim más csapatoktól, de ez a csapat, az edzői stáb, a háttérben dolgozók, a létesítmény, a körülmények, a családias légkör, ami itt van, egy szóval itt Diósgyőrben tényleg minden és mindenki azt éreztette velem, hogy ez egy olyan hely, ahol fejlődni tudok, és jobb lehetek. Ez az első csapatom, amire azt mondtam, hogy ide vissza akarok jönni.

Milyen volt az első európai idényed?

Jó volt, olyan, mint ahogy előzetesen elképzeltem. Az Euroligát nagyon versenyképesnek gondoltam, és az is, talán még inkább az, mint amire számítottam. Jó évem volt a magyar bajnokságban, és az Euroligában is. Nagyon szerettem, hogy a meccsek miatt utaznunk kellett, így megismerhettem más országokat is. A magyar bajnokság is nagyon erős bajnokság, sokszor nagy nyomást helyeztek ránk ellenfeleink. Éppen ezért nagyon izgatott vagyok a második európai szezonom miatt, amit éppúgy, mint az előzőt, Diósgyőrben fogok tölteni. Nagyszerű csapatunk van, remek edzőink, és egyedülálló szurkolótáborunk.

Az elért eredményekkel elégedett vagy? 

Igen, megnyertük a magyar bajnokságot, amire nagyon régóta várt mindenki. Persze volt, hogy veszítettünk: voltak sérülések, volt, hogy picit fáradtak voltunk, de a végén sikerült történelmi eredményt elérnünk. Nagyon hosszú volt a szezon, rengeteg mérkőzéssel. Az Euroligában éppen csak lemaradtunk a final four-ról, de ez motivál minket a következő szezonban, ahol szeretnénk még nagyobb célokért küzdeni.

Mik a céljaid az új szezonra?

Új szezon kezdődik, ahol még keményebben kell dolgoznunk majd, hogy hasonló, vagy még jobb eredményekért küzdhetünk. És van egy befejezetlen ügyünk a magyar kupában is. A célunk ugyanaz: mindent meg szeretnénk nyerni, amit csak lehetséges. Most már jobban átlátom a játékot, jobb döntéseket hozok, kíváncsi vagyok, hogy ezeket hogyan tudom majd az új szezonban alkalmazni a játék során.

Hogy töltöd a jól megérdemelt szabadságodat?

Itthon vagyok, és sok időt töltök a családommal. Emellett edzésben vagyok, és készülök a következő szezonra. Most már tudom, milyen fizikai állapotra van szükség az Euroliga és a magyar bajnokság kettős terheléséhez, tudom, hogy mi az, amire figyelmet kell fordítanom. A lehető legjobb formában szeretnék lenni a szezon kezdetére.

Hirdetés