Hirdetés
Archivum

Kalandos út után az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton kezdõdik a franciaországi Poinçonnet városában az egyik legragosabb tavaszi korosztályos torna, melyen az U16-os válogatottunk szereplését is követhetjük. A magyar lányok hosszú és viszontagságos út után érkeztek meg a helyszínre.

Fotó: Farkas Fanni

Fotó: Farkas Fanni

A magyar válogatott szombaton 17 óra 30 perctõl a házigazda Franciaország ellen mutatkozik be, vasárnap 15 órától Spanyolország, majd zárásul hétfõn 14 órától Csehország lesz a rivális. Válogatottunk Dúl Terka, Farkas Szonja, Ferenczi Kata, Horváth Dóra, Krasovec Lili, Kuncz Petra, Miklós Melinda. Pfeiffer Virág, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Sitku Zsuzsanna, Tamás Gréta, Telegdy Zsófia kelt útra a rangos erõpróbára. A szakmai stábot pedig Igor Skocovski edzõ, Imreh Ajtony edzõ, Meszler Balázs edzõ, Tóth Ákos masszõr és Farkas Fanni technikai vezetõ alkotja.
 

Nem volt zökkenõmentes a magyar küldöttség útja. “5 óra 30 perckor indult a buszunk Fehérvárról Budapestre, a reptéren várni kellett egy picit, 20 percet késett a gép, 10 körül indult a repülõ. A francia reptéren már vártak a csapatunkra, felszálltunk egy hatalmas, gyönyörû buszra. A programban az szerepelt, hogy 3 és fél óra az út a szállásra, 17.30-18.30ig pedig egy laza, átmozgató edzés lesz a torna helyszínén. Indulás elõtt derült ki, hogy a spanyol csapatért is ugyanez a busz megy Párizs egy másik, kisebb repterére és utána a két csapat együtt megy tovább Le Pointconnet-be, a torna helyszínére. Hatalmas dugó volt a francia fõvárosban, így 14.00 helyett 15.45 után ért a busz a másik repülõtérre, ahonnan még egy 3-3 és fél órás út állt elõttünk a szállásig. Amikor tovább indultunk Le Pointconnet felé már biztosan tudtuk, hogy az edzés elmarad.” – tájékoztatta lapunkat a helyszínrõl Farkas Fanni, majd kitért arra, hogy a folytatás sem volt nehézségektõl mentes.

“Nagyjából háromnegyed órája utazott együtt a két csapat, amikor egy nagy durranásra lettünk figyelmesek. Mindenki nagyon megijedt, észrevették a lányok, hogy a busz oldala leszakadt és rögtön meg is kellett állnunk a leállósávban. Szerencsére tovább tudott menni a busz a következõ benzinkútig, ott vártuk meg a szerelõket, akik 2 óra múlva szerencsésen meg is érkeztek, gyorsan ki is cserélték a kiszakadt kereket. Háromnegyed 9 körül fejezték be a munkát, ekkor újra buszra szálltunk és egy újabb 2,5 órás út után elértük úti célunkat, ahol egy villám gyors vacsora után végre mindenki kipihenhette a kalandos utazást.” – zárta helyszíni beszámolóját Farkas Fanni technikai vezetõ.

A torna plakátja

Hirdetés