Hirdetés
Európa

Kalis Loyd a svédországi önkéntességről:

:

Hirdetés

Korábban beszámoltunk arról, hogy Kalis Loyd a svéd válogatott klasszisa Malmöben önkéntesként dolgozik egy kórházban. A svéd televízió készített a történetéről egy részletes riportot.

Loyd Spanyolországban az Ensino Lugo játékosa volt, de az ügynöke még a járvány berobbanásának első napjaibann foglalt neki repülőjegyet, így gondol nélkül hazatérhetett. Addig 18 bajnoki mérkőzésen 27 és fél perc alatt 9,3 pontot, 4,5 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. A svédek februári olimpiai selejtezőjének három meccsén pedig 30.9 perc alatt 12.3 pontot és 3.7 lepattanót.

Édesanyám kórházban dolgozik és mondta, hogy óriási szükség lenne a segítségre. Én fiatal vagyok és egészséges, most kosárlabda hiányában sok feladatom sincs, így tudok segíteni. Úgy gondolom, hogy ezzel valami fontosat tehetek a közösségért.

– nyilatkozta a svéd televíziónak Loyd az önkéntes munkáról.

Svédországban más megközelítést alkalmaznak a járványhelyzet kezelésében, mint a kontinens legtöbb országában. Ott nem állt le teljesen a klubélet kosárlabdában sem. Az ifjúsági csapatok edzése is tart és Loyd itt a nevelő egyesületében, a MALBAS-nál besegít a délutáni foglalkozásokban.

Szeretném megmutatni a gyermekeknek, hogy meddig el lehet jutni Malmöből, de közben nem kell elszakadni a gyökereinktől. Malmö mindig is a szívem csücske lesz. Szeretek segíteni, gyerekkel foglalkozni. 

Mint minden profi esetében, Loyd is igyekszik formában maradni.

Nekem szerencsém van azon társaimhoz képest, akik karanténba kerültek. Edzhetek itt a klubnál, futhatok. Gyakorlatilag majdnem azt csinálhatok az edzésmunkát tekintve, amit csak szeretnék.

– összegzett a svéd klasszis.

A videós riport megtekinthető ITT

Hirdetés