Hirdetés
Nagyvilág

Kanada érkezik Sopronba az amerikai olimpiai előselejtezőről:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A kolumbiai Medellinben rendezett amerikai olimpiai előselejtező “döntőjében” Kanada 77-68-ra legyőzte Puerto Ricót.

Ezzel eldőlt, hogy a soproni olimpiai selejtező mezőnye Kanadával lett teljes.

Mindkét csapat biztos továbbjutóként várta a találkozót. Abban a tudatban léphettek pályára a csapatok, hogy  a győztes Sopronban folytatja februárban Magyarország, Spanyolország és Japán mellett, a vesztes Kínában, ahol a házigazdával, illetve Új-Zéland és Franciaország alakulatával mérkőzik.

Kanada végig vezetett az összecsapáson, öt perc alatt 12-0-ra léptek el. Az első szakasz végén 18-12-re mentek. A második negyedben 23-14 után 13-0-val erősítették meg a fölényüket. A félidőben 43-25 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben 59-42 után akadt Puerto Ricónak egy felzárkózása. A játékrész végére 65-52-re jöttek fel, majd a záró szakasz elején 69-58-nál támadtak azért, hogy bejöjjenek 10 pont alá. Ekkor ezzel még nem éltek, később igen, de annak már nem volt jelentősége. Puerto Rico jobb sorozata ugyanis nem zökkentette ki Kanadát, akik összességében magabiztosan tartották kézben az irányítást. Az utolsó percben 75-68-nál volt legszorosabb az eredmény.

Natalie Achonwa 16 pontot ért el kanadai oldalon, Laeticia Amihere 11 pont, 15 lepattanós dupla-duplát szállított. Puerto Rico legeredményesebbje a 22 pontos Arella Guirantes volt.

A nap másik mérkőzésén Kolumbia 77-72-re verte Venezuelát és ezzel magszerezte a harmadik helyet.

Americas FIBA Women’s Olympic Pre-Qualifying Tournament végeredmény

1. Kanada
2. Puerto Rico
3. Kolumbia
4. Venezuela

Hirdetés