Hirdetés
Nagyvilág

Kanada és Puerto Rico jutott az olimpiai selejtezőre az amerikai előselejtezőről, már csak a sorrend a kérdés:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A kolumbiai Medellinben zajló az amerikai olimpiai előselejtező (FIBA Women’s Olympic Pre-Qualifying Tournament) második játéknapján Kanada és Puerto Rico is megszerezte második győzelmét. Ezzel a két nemzet bebiztosította első két helyét a tornán, így részvételét a februári olimpiai selejtezőn.

A két gárda vasárnap esti találkozóján dől a tornagyőzelem kérdése és ezzel az, hogy melyik alakulat érkezik Sopronba a magyar válogatott selejtezőbeli ellenfelének.

Puerto Rico 65-57-re verte Venezuelát. A meccs elején Venezuela ragadta magához a kezdeményezést, az előnyük 10 pont is volt, a félidőben 34-31-re vezettek. A harmadik negyedben robbantott Puerto Rico, 23-10-re nyerték azt a szakaszt és onnantól végig kézben tartották az irányítást. Mya Hollingshed (16 pont, 11 lepattanó) és Arella Guirantes (14 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Fotó: FIBA.Basketball

Kanada esélyt sem adott a házigazda Kolumbiának, 70-53-as győzelmet arattak a juharlevelesek. A félidő itt is szorosabb volt, ugyanúgy 34-31 állt az eredményjelzőn, mint a nap első meccsén. Kanada azonban szinten végig vezetett, a meccs végére alakult ki a legnagyobb különbség. Bridget Carleton (21 pont, 12 lepattanó) és Kayla Alexander (20 pont, 14 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Vasárnap 22 órától csap össze a két továbbjutó, Kanada és Puerto Rico. Ezen a találkozón dől el az első és a második hely sorsa.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés