Hirdetés
Nagyvilág

Kanada és Puerto Rico sikerével indult az amerikai olimpiai előselejtező:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Nagyobb meglepetések nélkül rajtolt az amerikai olimpiai előselejtező (FIBA Women’s Olympic Pre-Qualifying Tournament) a kolumbiai Medellinben. Kanada kiütötte Venezuelát, míg Puerto Rico nehéz perceket élt át Kolumbia ellen, de végül behúzta a számukra kulcsfontosságú győzelmet.

Amíg a novemberi FIBA-ablakban itt Európában a 2025-ös Eb-selejtezőket követhetjük, az amerikai kontinensen olimpiai előselejtezőt rendeznek Kanada, Puerto Rico, Kolumbia és Venezuela részvételével. A körmérkőzéses rendszerben zajló négycsapatos torna magyar szemmel is kiemelt esemény, hiszen a győztes a februári soproni olimpiai selejtezőre szerez részvételi jogot.

Fotó: FIBA.Basketball

A csütörtökről péntekre virradóra rendezett nyitó napon Kanada és Puerto Rico ünnepelhetett győzelmet. Két csapat jut tovább a februári selejtezőre és az erőviszonyok alapján ez ennek a két gárdának kellene lennie. A kérdés inkább a kettőjük közötti sorrend lehet. Igaz, Puerto Rico majdnem megégett a házigazdával szemben.

Ennyire viszont ne szaladjunk előre, haladjunk időrendben, hiszen a nyitó meccsen Kanada 81-39-re ütötte ki Venezuelát. Laeticia Amihere 11 pont, 11 lepattanós duplával emelkedett ki, de Kia Nurse és Bridget Carleton is 10-10 egységig jutott.

Puerto Rico végletekig kiélezett csatában 80-79-re verte Kolumbiát. A találkozón 7-9 pontnál nagyobb különbség egyszer alakult ki a felek között. A második félidőben pár ponttal végig Puerto Rico járt előrébb, a döntő futást azonban nem tudták bevinni és egylabdás végjáték kerekedett. Arella Guirantes 39 ponttal zárt.

Folytatás péntekről szombatra virradóra Venezuela – Puerto Rico és Kolumbia – Kanada összecsapásokkal.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés