Hirdetés
3x3

Kanada lesz az ellenfelünk az olimpiai csatán:

:

Hirdetés

Kanada lesz a magyar válogatott ellenfele a debreceni 3×3-as olimpiai selejtező bronzcsatáján.

Mint ismert, a magyar válogatott drámai utolsó másodperces duplával kapott ki Németországtól. Kanada hasonlóan őrületes küzdelemben maradt alul Spanyolországgal szemben 19-18-ra.

A spanyolok 5-0-val kezdtek és a folytatásban is többször elléptek 3-4 ponttal. 16-11 után azonban nagy hajrába fogott Kanada és 18-18-nál egyenlítettek. A spanyoloknak egy támadásuk volt és úgy nézett ki, hogy abból nem találnak  be. Már készültünk a hosszabbításra, de a dudaszó pillanatában Vega Gimeno gyűrűnek háttal bedobta a labdát.

A spanyolok a sikerükkel csatlakoztak Németország mellé és olimpia kvótát szereztek. A mieink pedig Kanadával ki-ki meccset vívnak.

A kanadaiak Kacie Bosch, Paige Crozon, illetve Katherine és Michelle Plouffe összeállításban a csoportkörben Litvániát, Chilét és Csehországot verték. A negyeddöntőben pedig Olaszországot múlták felül. A spanyolok mögött a legtöbb pontot átlagolják a tornán. A két Plouffe egyaránt 34-34 pontot szerzett, míg Crozon 22-t.

“Egy kiváló szerkezetű keret, kipróbált és összeszokott sor, mely nem csak Debrecennek az egyik nagy favoritja, de sikeres kvalifikáció esetén Párizsban is tényezők lennének.” – ezt írtuk róluk a csapatbemutatóban. Bízzunk benne, hogy el tudjuk ütni őket ettől.

Hirdetés