Hirdetés
Magyarország

Kányási Veronika és Szücs Réka várakozásai a velencei mérkőzés előtt:

:

Hirdetés

Szerdán 19 óra 30 perctől a Reyer Venezia otthonában 10 pontos előny birtokában lép pályára az Euroliga selejtezőjében az Aluinvent DVTK. A mérkőzés kapcsán a DigiSport Kányási Veronikát és Szücs Rékát kérdezte.

Kányási Veronika hangsúlyozta, nem szabad, hogy elaltassa a csapatot a 10 pontos különbség. “Ugyanúgy készülünk, mintha 0-0-ról indulna a mérkőzés. Szerintem hiba lenne, ha azzal számolnánk, hogy van ez a 10 pontos előnyünk. Az első meccsből taktikailag ki tudunk venni olyan momentumokat, ami alapján jobban tudunk készülni, mint az első mérkőzés előtt.” – tette hozzá a DVTK játékosa, aki a védekezés fontosságát is hangsúlyozta.

“Agresszívnak kell lennünk, agresszívabban kell védekeznünk, mert várhatóan jobban fognak dobni és emiatt közelebb kell lennünk hozzájuk. A szerdai meccsen úgy gondolom, hogy a védekezés fogja eldönteni: sikerül-e továbbjutnunk. Mindenkinek nagy álma, hogy az Euroligában szerepeljen. Nem sokan játszottak közülünk Euroligát és természetesen az az elsődleges célunk, hogy oda eljussunk. Ha ez valamilyen okból nem sikerül, akkor folytathatjuk az Európa Kupában. Most azonban arra koncentráljunk, hogy sikerüljön az Euroliga.”

Szücs Réka is arra figyelmeztetett a DigiSport összeállításában, hogy a 10 pont egy speciális versenyhelyzet. “Egyrészt biztató, hogy ki is kaphatunk, bár nyilván nyerni megyünk. Másrészt olyan értelemben teher, hogy a Velence biztos nekünk fog jönni és ez a 10 pont ilyen szempontból nem tekinthető megnyugtató különbségnek. Mindenkinek hatalmas siker és lehetőség lenne a pályafutásában, ha az Euroligában játszana. Mindenképpen az a cél.” – tette hozzá a DVTK irányítója.

Hirdetés