Hirdetés
Magyarország

Kapitányi értékelés a Spanyolország elleni találkozót követően:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

A magyar válogatott drámai küzdelemben 73-72-es vereséget szenvedett Spanyolországtól a soproni olimpiai selejtező utolsó mérkőzésén. A mieink ezzel nem jutottak ki az ötkarikás játékokra.

Válogatottunk a harmadik negyed elején már 22 ponttal vezetett, de ezt követően az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol válogatott ledolgozta hátrányát.

“Szépen játszottunk az első félidőben, a másodikra lelassultunk. Azzal, hogy nem tudtuk bejátszani a palánk alá a labdát, teljesen ritmust vesztettünk, elbizonytalanodtunk. Ennek az lett következménye, hogy folyamatosan jöttek ránk. Onnantól nehéz volt bármit tenni. Próbáltuk frissíteni a csapatot, de nem sikerült. Ott volt kezünkben, meg kellett volna ragadni az esélyt, de nem tudtuk megragadni.”

– mondta Székely Norbert, akit kérdeztek arról is, hogy a soproni tornán világelitbe tartozó együtteseket szorongattunk meg, ami mindenképpen elismerés méltó. A szakember elmondta, hogy jelen pillanatban nehéz így szemlélni a találkozót.

“Ne legyünk büszkék arra, hogy nem jutottunk ki az olimpiára, mert ez borzalmas.” – tette hozzá, majd kiemelte: “Miközben a második félidőre belassultunk, a spanyolok elkezdtek jobban dolgozni és sokkal jobban játszottak. Rosszul reagáltunk a változtatásaikra védekezésben. Béklyók voltak a lábakon, kezeken. Nyilván mindenki elfáradt, de nem szeretném erre fogni. Ez egy mentális jellegű probléma volt.” – összegzett Székely Norbert

Hirdetés