Hirdetés
Archivum

Kaposi Pálmáék is megkezdik szereplésüket a WNIT küzdelmeiben:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra a WNIT elsõ fordulójában pályára lép a University of Minnesota együttese. Kaposi Pálmáék ellenfele a Northern Iowa lesz.

Fotó: Twitter.com/GopherWBB

Fotó: Twitter.com/GopherWBB

Ahogy arról nagy terjedelemben már hírt adtunk, a WNIT mezõnyét azok a csapatok alkotják, melyeket az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának 64-es fõtáblájára került alakulatok mögött a szakemberek a legerõsebbnek tartanak. Nem volt kérdés, hogy a Lindsay Whalen edzette Minnesotának helye lesz itt. A Big Ten negyeddöntõjében bekövetkezett búcsú ellenére remek szezont zártak. A mérlegük 20 gyõzelem és 10 vereség. A szakmai program történetében ez a 14. szezon, amikor elérték legalább a 20 sikert. Az elmúlt hat évet tekintve pedig ötödször lépte át a gyõzelem/vereség mutatójuk az 50%-ot. Kaposi Pálma ezen szereplés alkalmával 14 mérkõzésen lépett pályára, melyeken 9.4 perc alatt 1.8 pontot és 3.3 lepattanót átlagolt.

2007, 2013, 2014 és 2016 után ötödik alkalommal szerepel a WNIT fõtábláján a Minnesota. A legjobb eredményük 2014 tavaszára tehetõ, amikor a 16 közé bejutottak. Az idei elsõ ellenfelük a Northern Iowa lesz, akiket eddig mind a 10 találkozásuk alkalmával legyõztek. A Missouri Valley Konfernciában szerepel a Northern Iowa, ahol a rájátszásban az elõdöntõben búcsúztak. A teljes szezont nézve 20 gyõzelem és 12 vereség a mérlegük. A Missouri State gárdájától kaptak ki a rájátszásban. A legjobbjuk Karli Rucker, aki a szezonban 14.7 pontot átlagolt eddig és összességében nyolc olyan meccse volt, amikor legalább 20 egységig jutott. Egy alacsonyabb szerkezetû gárdáról van szó, mely az elõzetes hírek alapján elsõsorban az egyéni megoldásokra épít. A fontos statisztikai mutatókban a Minnesotának jobb számai vannak és összességében esélyesnek tekintõ.

Kaposi Pálma adatlapja

Hirdetés