Hirdetés
Archivum

Kaposi Pálmáék megnyerték negyeddöntõjüket, Kuttor Enikõék szoros meccset veszítettek:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy pénteken késõ este a Big Ten és az Atlantic 10 Konferencia negyeddöntõjében is magyar érdekeltségû meccset követhetünk. Kaposi Pálmáék végül megnyerték a mérkõzésüket, míg Kuttor Enikõék szoros végjátékot veszítettek.

A University of Minnesota óriási izgalmak közepette 90-89-re legyõzte az Iowa csapatát. A Minnesota az elsõ negyedben 8 pontos elõnyre tett szert. A folytatásban azonban az Iowa fordított. Az utolsó 10 perc kezdetén 65-63-ra már õk vezettek. A záró szakaszban váltott vezetéssel haladtak a felek. Két büntetõvel 58 másodperccel a vége elõtt 90-87-es elõnyre tett szert a Minnesota. Ezt követõen azonban az Iowa elért egy duplát, sõt az utolsó másodpercekben a gyõzelemért támadtak. Dobóhelyzetet ekkor nem tudtak kidolgozni. A minnesotai siker alkalmával Kaposi Pálma 4 percet töltött a pályán és egy lepattanót jegyeztek fel a neve mellé.

A Duquesne 71-65-re alulmaradt a Saint Louis gárdájával szemben. Kiegyenlített mérkõzés volt, ahol 16 alkalommal változott a vezetõ csapat kiléte. A félidõben 39-38-as elõnyben volt a Duquesne, majd a harmadik negyed végére 52-51-re fordított a Saint Louis. A záró szakaszban 58-58 után a Saint Louis 66-60-ra ellépett. A hajrában még felzárkózott három pontra a Duquesne, fordítani azonban nem sikerült. Kuttor Enikõ két percet töltött a pályán a találkozó során.

Hirdetés