Hirdetés
Archivum

Kaposi Pálmáék nagyszerû negyedik negyeddel fordítottak:

:

Hirdetés

Megkezdõdött az elsõ kör az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában. A University of Minnesota együttese Kaposi Pálmával a soraiban 89-77-re legyõzte a Green Bay-t és ezzel továbbjutott a 32 legjobb csapat közé. A második körben az Oregon lesz az ellenfél.

Fotó: gophersports.com

Fotó: gophersports.com

Fordulatos mérkõzés kerekedett, ahol az elsõ negyed végére jó távoli dobásokkal 22-17-es elõnyre tett szert a Minnesota. A második etap közepéig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd egy 8-0-s futással fordított a Green Bay. Ezt a játékrészt végül 25-10-re nyerték és így a félidõben 42-32-es elõnnyel gazdálkodhattak.

A fordulatot a harmadik negyed hajrája hozta el, amikor 62-50-es Green Bay vezetés után a Minnesota egy 7-0-s futással került közelebb riválisához. Az utolsó 10 percnek 64-59-rõl futottak neki a csapatok. A statisztika nem adja vissza, de az élõképes közvetítésben remekül átjött, hogy lendületes jó játékával ekkorra már egyértelmûen átvette a kezdeményezést a Minnesota. Nem kellett sokat várni a fordításra sem, ez két perc után 67-66-nál történt meg.

Az utolsó hét percben már végig a Minnesota járt elõrébb. A Green Bay még igyekezett kapaszkodni, az utolsó négy percbe érve 78-76-nál akadt egy felzárkózásuk, ennél közelebb azonban nem kerültek. Az utolsó két perc a Minnesota felszabadult ünneplésérõl szólt. Ekkor minden nevezett játékosnak igyekezett lehetõséget adni a szakmai stáb, így Kaposi Pálma is pályára lépett ezen szép siker alkalmával.

Eredmény
Minnesota – Green Bay 89-77 (22-17, 10-25, 27-22, 30-13)

Videó

Statisztika

Hirdetés