Hirdetés
Archivum

Kár a negyedik negyedért:

:

Hirdetés

59-53-ra kikapott a magyar válogatott Németországban Európa-bajnoki pótselejtezõn. A magyar együttes három negyeden jól tartotta magát, majd a negyedik szakaszban megszakadt valami. A németek már 11 ponttal is vezettek, de szerencsére a végjátékban volt annyi a magyar csapatban, hogy 6 pontra faragta a különbséget.

A sérüléssel bajlódó Honti Kata nem tudta vállalni a játékot. Felemásan indult a mérkõzés, mivel 8-2-re meglógtak a hazaiak, de a folytatásban Vajda Anna 6 perc alatt 9 pontot szerzett és ezzel 8-12-re megfordította az eredményt a magyar együttes. A hamar összeszedett elõnyt sikerült a játékrész végéig õrizni, így 10 perc után 15-16-ra ment Székely Norbert alakulata.

A második negyed nem indult jól, a németek Kühn 2 és Breitreiner 4 pontjának köszönhetõen 21-17-nél már 4 egységgel jártak elõrébb. Igazi hullámvasút kezdõdött ekkor. Fegyverneky villanásait követõen 21-25-nél már a mienk vezettek 4 ponttal, majd 31-25-nél ismét a házigazdánál volt az elõny. Ebben a nagy rohanásban mindkét szakvezetõ idõt kért, de nem sikerült megnyugtatni a csapatokat. A rengeteg hiba után a 31-30-as német vezetést hozó félidei eredmény a realitást tülrözte.

A harmadik negyedben a németek nagyon bekezdtek. 33-35-ös vezetésünk után 8-0-s futással 41-35-ös hazai elõnyt mutatott a nagy óra. Székely Norbert idõkéréssel avatkozott be a mérkõzés menetébe, amivel sikerült megakasztani riválisunk rohanását és a játékrész végére 45-44-re zárkóztunk fel. Ráadásul a vezetést is átvehette volna a magyar alakulat, de Krivacevic mindkét büntetõjét kihagyta 55 másodperccel a negyed vége elõtt.

A negyedik szakaszban 48-48-nál sikerült egyenlíteni, utána azonban valami megszakadt a csapat játékában. A hazaiak Austmann triplája után 51-48-ra átvették a vezetést és elõnyüket ezt követõen folyamatosan növelték. Sajnos ekkor védekezésben több szabálytalanság is becsúszott, Horti a negyedik hibáját is összegyûjtötte és ezzel együtt a hazaiak több büntetõhöz juthattak. 59-48-nél igencsak égett a ház, de egy újabb idõkérés után valamelyest rendeztük a sorokat és így Fegyverneky, illetve Horti találatai után 59-53-ra mentette a magyar válogatott a pótselejtezõt.

A magyar együttes legeredményesebbje a 16 pontos Fegyverneky volt. Összességében ez a hat pont nem a világ, de egy kifejezetten „bosszantó” vereséget szenvedtek a mieink, mivel három negyeden át ez egy nyerhetõ találkozónak tûnt, ehhez képest a végén azért is izgulni kellett, nehogy a németek túl nagy elõnyre tegyenek szert. Folytatatás szerdán, ahol nem fér bele egy, a maihoz hasonló rövidzárlat.

Eredmény
Németország–Magyarország 59–53 (15–16, 16–14, 14–14, 14–9)

 

Hirdetés