Hirdetés
Archivum

Karácsonyi átigazolások:

:

Hirdetés

Továbbra is rendkívül aktív az átigazolási piac nõi kosárlabdában. Az Orenburg egy újabb fontos igazolással hívta fel magára a figyelmet, miközben a Rivas Ecopolis Krivacevic mellett egy másik centert is megszerzett.

Átigazolási körképünk ezúttal Oroszországban veszi kezdetét, ahol az Orenburg tovább erõsítette a keretét a Rivas Ecopolistól távozó Jelena Dubljevic megszerzésével. A négyes poszton bevethetõ montenegrói játékos 10.8 pontot és 3.7 lepattanót átlagolt hat Euroliga mérkõzésen a spanyol csapat színeiben.

A Rivas Ecopolisnál komoly változásoknak lehetünk szemtanúi, mivel Krivacevic Tijana mellett egy másik centert, a szlovén Sandra Pirsicset is szerzõdtették. A 194 cm magas játékos a szezon elsõ felében Ibizán szerepelt, ahol 11 bajnokin 8.2 pontot és 7.6 lepattanót átlagolt.

Ha már Spanyolország, akkor nem lehet szó nélkül elmenni a Soller Bon Dia! helyzete mellett sem. A kiscsapat hiába szerepel kiválóan és karácsonyoznak a bajnoki tabella harmadik helyén, nem sikerült bevonniuk új támogatókat, sõt… A Soller Bon Dia! alakulatának két meghatározó játékostól, az amerikai Brittany Spears-tõl és a brazil Christina Sousától is meg kell válnia.

Eközben a Polkowice közös megegyezéssel szerzõdést bontott a litván Gintare Petronytével. A 2007-es esztendõ legjobb fiataljának választott center nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket és a feljövõben lévõ lengyel együttes szakmai stábja az utóbbi mérkõzéseken nem is számított a szolgálataira. Petronyte a Kibirkstis-Tiche-IKI alakulatában folytatja pályafutását.
 

Hirdetés