Hirdetés
Magyarország

Karácsonyi gyűjtést szervez a Ludovika-FCSM Csata:

:

Hirdetés

Tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé, idén viszont újra adománygyűjtést rendez a Ludovika-FCSM Csata. Mivel decemberben végig idegenben szerepel a csapat, így utolsó idei hazai mérkőzésén, a november 28-án rendezendő VBW CEKK Cegléd elleni találkozón várja a klub a tárgyadományokat.

Idén két olyan alapítvány támogatását kérik, akiknek 2019-ben már gyűjtöttek tárgyadományokat. Az Opál Tehetséggondozó Alapítvány már több mint 10 éve támogatja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket, azon belül is legfőképpen a roma származásúakat. Az általános iskola megkezdésétől az egyetemi tanulmányok végéig kísérik a diákokat, s támogatják őket tanulmányaik során különféle ösztöndíjrendszerek és programok segítségével. Tevékenységeik éppoly szerteágazók, mint amennyire sokszínű a tehetség is. A sport, a zene, a képzőművészetek, a humán és a reál tárgyak vonatkozásában kiemelkedő fiatalok számára is lehetőségeket kínálnak tehetségük kibontakoztatásához.

Az Opál Tehetséggondozó Alapítvány vallja, hogy „A sport a legegyszerűbb módja a fizikai és mentális egészségfejlesztésnek. A rendszeres testmozgás sokat segít a stressz, a szorongás kezelésében és annak megelőzésében is hatékony módszer lehet. A hátrányos helyzetben élő gyerekeknél kifejezetten hangsúlyos, hogy a mindennapos nehézségek mellett egy olyan mentálhigiénés problémákra reflektáló megoldást is ismerjenek, ami megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Ezen felül fontos szerepe van a sportnak a közösségépítés, a mozgáskoordináció fejlesztése, az egészségmegőrzés és a sikerek, valamint kudarcok kezelésének elsajátítása során is.”

Az Alapítvány mindazoktól, akik támogatni szeretnék a munkájukat, tanszereket (írószerek, füzetek, vonalzók, körzők, szögmérők, barkács eszközök, számológép, táblagép, stb.), játékokat (társasjátékok, fejlesztő játékok) és sporteszközöket (labdák, ugrókötél, tollaslabda ütő, összecsukható kapu, háló, bója, stb.) kér.

A Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány 1991 óta foglalkozik ócsai tanyáján kutyusok mentésével, és szinte kizárólag adományokból tartja fenn magát. A senkinek nem kellő, elárvult, olykor testileg-lelkileg sérült kutyáknak ad átmeneti vagy végleges otthont. Az Alapítvány a keretek szűkössége mellett jelenleg 70 kutyát tud ellátni. 2009 óta speciálisan agarak mentésével is foglalkoznak. Agár, whippet és azok keverékei sokaságának adott menedéket és talált remek, új otthonokat az alapítvány az elmúlt évek során. – az agarakkal együtt évente 150-200 kutyát juttat új otthonokba.

Az állatotthon munkája jelentős, ez azonban továbbra is csak segítséggel tud folytatódni. Azoktól a nézőktől, akik segíteni szeretnének az Alapítványnak, száraz, tartós kutyaeledelt kérnének.

A Ludovika-FCSM Csata tisztelettel kéri a szurkolókat, érdeklődőket, hogy ha tehetik, segítsék akár a rászoruló gyermekeket, akár a rászoruló kutyusokat. Tárgyadományaikat a november 28-án 17:30-kor kezdődő VBW CEKK Cegléd elleni mérkőzésre várják. A nézők belépéskor, a bejáratnál helyezhetik el a csomagokat. Ha valaki nem tudna eljönni a mérkőzésre, de a klubon keresztül segíteni szeretné valamelyik Alapítványt, vegye fel a kapcsolatot Petz Gábor Olivér kommunikációs vezetővel a petz.gabor@csatabasketball.hu e-mail címen.

A mérkőzésre a belépés ingyenes, kapunyitás 16:30-kor lesz. A találkozó védettségi igazolvánnyal látogatható és a sporteseményen kötelező szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

Hirdetés