Hirdetés
Európa

Karanténban a Nagyezsda Orenburg:

:

Hirdetés

A felfüggesztés előtti utolsó Euroliga mérkőzést Lyonban az LDLC ASVEL Feminin és a Nagyezsda Orenburg vívta. Az orosz gárda hazájában karanténba került – adta hírül a francia postup.fr portál.

Mint ismert, a Moszkvai Városi Duma emelte a fertőzés által sújtott országokból – köztük például Franciaországból vagy Spanyolországból – beutazni kívánó személyek ellenőrzésének és megfigyelésének szintjét, illetve elkülönítő és korlátozó intézkedéseket hozott. Ennek értelmében az innen érkező utazókra 14 nap karatén vár. Emiatt nem kelt útra a Lattes Montpellier a Jaketyerinburg elleni Euroliga negyeddöntőre és a Salamanca a Dinamo Kurszk elleni Európa Kupa negyeddöntőre.

A Nagyeszda Orenburg képviselői a Lyonba történő elutazás előtt végig egyeztettek az orosz hatóságokkal, hogy milyen korlátozó intézkedések várhatnak rájuk. Akkor még nem voltak ilyen drasztikus intézkedések hatályban, de a csütörtöki hazatérésükkor már igen. A Nagyezsda küldöttségének szerencséje, hogy nem Moszkvában ragadtak karanténban, ahol először leszállt a gépük, hanem Orenburgban. A játékosok, a stábtagok és a küldöttségük összes tagja saját otthonában tartózkodhat, azt 14 napon keresztül nem hagyhatják el.

Egyelőre a sportág helyi közvéleménye vár az Orosz Kosárlabda Szövetség állásfoglalására. Jelenleg még a hatósági egyeztetés zajlik. Amennyiben a karantén helyzet változatlan marad, úgy várhatóan el kell halasztani az orosz bajnoki rájátszás kezdetét. Érdekesség, hogy az orosz szövetség még csütörtökön kommunikálta, hogy szeretnék változatlan formában befejezni a szezont. A női bajnokságot tekintve ez jó eséllyel nem fog sikerülni.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés