Hirdetés
Európa

Karnyújtásnyira volt a bravúr a Szekszárd csapata számára – Vereség az Euroliga második fordulóján

Atomerőmű KSC Szekszárd - BLMA 65-72 (15-15-, 17-20, 19-18, 14-19)

Euroliga, 2. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Marziali, Simeonidis, Vavrova (Lazanov)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Vorpahl 6/3, Studer 10, Friskovec 5/3, Goree 11/3, Milic 20/3. Csere: Miklós 2, Mányoky 1, Bálint 3/3, Krnjic 6, Holcz -.

BLMA: Epoupa 12/6, Naigre 7/3, Wallace 17/9, Peters 18/6, Toure 4. Csere: Kiavi -, Marmillod , Filip 7/3, Warley-Talbert 7.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A múlt heti, velencei Euroligás bemutatkozása után ismét történelmi összecsapás következik az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata számára, hiszen az első hazai meccsüket játszák a francia Montpellier ellen. A második forduló alkalmával Zseljko Djokic együttese 65-72-es vereséget szenvedett a BLMA ellen.

A második forduló mérkőzésének első pontjait Nikolina Milic szerezte, majd Haley Peters is betalált az ellenfél oldalán (2-2). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol pedig a másik együttes ragadta magához a szót. A negyed felénél – Mamignan Toure kosarával – 6-11-re a BLMA került újra előnybe. Szekszárdi időkérés következett. Visszatérve, a hazaiak pontosítottak védekezésükön és hét pontot megszereztek egyhuzamban, ezzel 13-13-nál egálra hozták a mérkőzést. Nikolina Milic ekkor rendkívüli teljesítményt produkált a pályán, jó védekezéseinek, illetve remekül időzített kosarainak köszönhetően nem tudott elszakadni a szekszárdiaktól a BLMA együttese. Az etap végén 15-15-öt mutatott az eredményjelző tábla, egyik csapatnak sem sikerült érdembeli előnyt kialakítania.

A második periódust a szekszárdi csapatkapitány, Bálint Réka, illetve Zala Friskovec hárompontosai indították (21-15). Az ellenfél csapatából Sydney Wallace-nak sikerült választ adnia, mellyel valamelyest közelebb hozta együttesét a vendéglátókhoz. Mányoky Réka értékesített büntetői, illetve Milic tempója után az eredmény érdemben változatlan maradt, ám Haley Peters gyűrű alatti munkájának köszönhetően 24-22-nél a franciák felzárkózni látszottak. A vezetést azonban nem tudták átvenni, két perccel a nagyszünet előtt 29-27 volt az állás. Egy jó szekszárdi védekezés, szerzett labda, majd Sara Krnjic kosara következett, mely időkérésre kényszerítette a francia vezetőedzőt (31-27). A rövid eligazítás után a vendégek feléledni látszottak, és 31-31-nél kiegyenlítették a mérkőzést. Mamignan Toure magabiztos betörése utáni ziccerének köszönhetően 31-33-nál át is vették a vezetést. Ezt követően Krnjic értékesített egy büntetőt, de az ellenfél is betalált, így végül 32-35-ről fordulhattak a felek. 

Fotó: FIBA.Basketball

A félidei pihenőből visszatérve Cyesha Goree hozta fel csapatát egy pontra (34-35). Ezt követően felváltva vették át a vezetést a csapatok, míg nem 42-40-nél a KSC együttesének sikerült valamennyivel jobban elszakadnia, így francia időkérés következett. A folytatásban – Goree pontjai után – 46-42-t mutatott a kijelző. Hatalmas energiákat mozgósítottak a franciák, ám ennek ellenére sem tudták megtörni a szekszárdiak dominanciáját. Következőnek – egy perccel a negyed vége előtt – sikerült kiegyenlíteniük, 50-50 volt az állás a felek között. 51-50-nél a Szekszárdé volt az egy pontos előny, ám ez Wallace értékesített hárompontosát követően változott, így 51-53-al végződött a harmadik játékrész.

A záró szakaszt a BLMA pontjai nyitották, növelve ezzel előnyüket (51-55). Magabiztosan folytatták továbbra is játékukat a franciák, és pár szekszárdi találat ellenére, 55-60-nál öt pontos hátrányba helyezték ellenfelüket. Studer – Vorpahl duónak köszönhetően egy pontra tudott felzárkózni a hazai együttes – de az ellenfél rögtön válaszolt – így 60-66-ra változott az állás. Túllépve a játékrész felét Cyesha Goree értékesítette távoliját, ezzel időkérésre kényszerítve az ellenfelet (63-66), ám így is három pontos hátrány kellett a hazaiaknak ledolgozniuk. Visszatérve megváltozott a mérkőzés dinamikája – a szurkolók is feléledtek – így 65-66-nál újra egy 1-pontos meccsről beszélhettünk. Kevesebb, mint két perc volt hátra a találkozóból, és remekül védekeztek Zseljko Djokic tanítványai. Egy percre a lefújástól, Ana Maria Filip talált be a hárompontos vonalról (65-69), így szekszárdi időkérésen volt a sor. Az eligazításból visszaérkezve Mányoky Réka vétett személyi hibát, ezzel az ellenfélnek két büntető volt a jutalma (65-70). Az utolsó másodpercekben akaratuk ellenére se tudta megállítani az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai a BLMA csapatát, így az Euroliga második fordulóján 65-72-nél vereséget szenvedtek.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés