Hirdetés
Archivum

Károlyi Andrea csapatvezetõ beszámolója a 3×3-as felnõtt válogatott brnói szereplésérõl:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton a cseh 3×3-as versenysorozat brnó-i tornáján bemutatkozott a felnõtt nõi 3×3-as válogatott. A csapat felkészülésének elsõ hetérõl és a szombati tornáról Károlyi Andrea vezetõedzõ készített beszámolót. A cikk végén videó látható a szombati eseményekrõl. A felnõtt 3×3-as válogatott az Instagram-on is követhetõ.


Károlyi Andrea beszámolója:

Május 18-án megkezdte a felkészülést az Andorrában megrendezésre kerülõ Európa Bajnoki selejtezõre a 3×3-as felnõtt nõi válogatott. Székesfehérváron a központi edzõtáborban vette kezdetét a munka. Egyelõre sajnos hiányos kerettel, mert az amatõr bajnoki döntõ még zajlott, és a felnõtt nagypályás válogatottnak is tagja lett két játékos. Mivel Stefan Sviteknek csak 11 játékos áll rendelkezésére ezért a közös edzések sajnos nem megoldottak. Így Katona Szidónia elõször Brno-ban mozgott együtt a társaival.

Az elsõ meccsen a lengyelek ellen még erõsen akadozott a játék, aminek 15:10-es vereség lett az eredménye, de a másodikon már szerencsére változott a játék képe és ennek 14:7-es gyõzelem lett a vége egy cseh csapat ellen. Sajnos a lengyel és a cseh csapat nem feltétlenül a fair play szabályai szerint játszotta le az egymás elleni találkozót és így 19:18-as gyõzelmet aratott a cseh csapat, ami pont ahhoz volt elég, hogy a magyar lányok pozitív gólkülönbséggel, de kevesebb dobott ponttal nem jutottak tovább. A keresztjátéknál a csehek aztán 21:7-es vereséggel ki is estek.

Összességében egy fantasztikusan megszervezni tornán vett részt a magyar csapat Brno belvárosában, ahol mind az U18-as Fiú és Lány válogatott is gyõzelmet aratott.

A felnõtt válogatott további menetrendje :

Május 28. Pécs
Június 4. Pozsony
Június 11. Szeged
Június 18. Prága
Június 25. Andorra (EB selejtezõ)

A válogatott az Instagramon is követhetõ: whun3x3

Videó: (Készítette: Jakab Máté)
 

Hirdetés