Hirdetés
Archivum

Károlyi Andrea értékelése a világbajnoki elõdöntõ után:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 18 óra 50 perctõl Kínával döntõt játszik a 3×3-as Világbajnokságon. A franciák ellen 14-10-es sikerrel megvívott elõdöntõt követõen Károlyi Andrea szövetségi kapitány értékelte lapunknak a találkozó tapasztalatait.

A magyar válogatott végig kiválóan koncentrálva, pontos, domináns játékkal aratott 14-10-es gyõzelmet Franciaország felett. Az elsõ kérdésünk Károlyi Andreához természetesen az volt, hogy miként élte meg a lelátón az összecsapást:

“Most így utólag azt mondom, hogy tökéletesen sikerült felkészülnünk a franciákból és azt a lányok tökéletesen végre is hajtották. Bár egy bombaerõs francia csapat volt, de ha a játékot nézzük, közük nem volt a meccshez.” – fogalmazott a szövetségi kapitány, majd így folytatta értékelését:

“Magas szinten tudtuk a játékunkat, az akaratunkat érvényesíteni. Ez a francia csapat távolról nagyon hatékony, most viszont 10 kétpontos kísérletük volt és egyet sem sikerült bedobniuk. Ezzel szemben nekünk 12 rádobásunk volt és négyet dobtunk be. Abból kettõt nagyon kiélezett szituációból, amikor éppen visszahoztuk a labdát a pályára és abból tudtunk eredményesek lenni.”

A döntõben Kína lesz a rivális, akikkel kétszer találkoztunk az elmúlt másfél hétben. Elõbb Voironban a nemzetközi felkészülési tornán, majd itt a Világbajnokság. Mindkét alkalommal riválisunk hagyta el gyõztesen a pályát.

“Nagyon jól játszottak a lányok az elõdöntõben, nagyon boldogok vagyunk. Ha már döntõben vagyunk, akkor viszont úgy megyünk neki ennek a kínai meccsnek, hogy még egyszer nem kaphatunk ki tõlük.” – jelentette ki Károlyi Andrea.

A csütörtöki összecsapáson nagy kínai fölény mutatkozott. Arra is rákérdeztünk a kapitánynál, hogy két ekkora siker, mint a spanyolok és a franciák elleni, után mennyire van még ott a fejekben az a vereség:

“Olyan szempontból bennünk van, hogy tisztában vagyunk vele: nagyon rosszul játszottunk. Semmit nem csináltunk meg abból, amit szerettünk volna. Nem azt a játékot játszottuk, ami szerettünk volna, hanem, amit Kína hagyott nekünk. Tanulva a hibáinkból, ezt még egyszer nem engedhetjük meg. Ugyanazzal a koncentrációval kell nekiállni, ahogy tették azt a lányok a spanyol és most a francia meccsen.” – válaszolt válogatottunk szakvezetõje.

Közel három óra telik el az elõdöntõ és a finálé között. “Ez a várakozás a 3×3 sajátja. Fõleg így, hogy a szálloda nem a pálya mellett van, hanem egy hosszabb buszútra. Kávézunk, beszélgetünk, pihennek a lányok. Utána videózunk egyet és kezdjük az egészet elölrõl.” – vázolta a következõ idõszak menetrendjét Károlyi Andrea.

Hirdetés
Hirdetés