Hirdetés
Archivum

Károlyi Andrea helyszíni beszámolója az andorrai Eb-selejtezõ szombati napjáról:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkõzést játszott a magyar válogatott Andorrában a 3×3-as Eb-selejtezõn. Romániát és Írországot legyõzte a magyar csapat, Ausztriától vereséget szenvedett. A helyszínrõl a válogatott szakvezetõje Károlyi Andrea küldött beszámolót lapunknak.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Írta: Károlyi Andrea

Kezdetét vették a küzdelmek itt az andorrai Európa Bajnoki selejtezõn.

Pénteken éjjel jó ideig szakadt az esõ, ezért a mérkõzések másfél órás késéssel kezdõdtek. Sokáig törölgették a mûanyag borítást, de miután bárki végigsétált a pályán, újra vizes lett, mert alatta állt a víz. Ezért darabokban felszedték a pályát és alatta kezdték feltörölni. 3 óra környékén játszottuk csak le az elsõ meccsünket, melyen óriási csatában, hosszabbításban vertük meg a románokat 1 ponttal.

Második meccsünk az írek ellen volt, amit szintén nem sorolhattunk a könnyû gyõzelmek közé. Végül az osztrák válogatott jött velünk szembe… Sajnos ennek a mérkõzésnek vereség lett a vége. Rosszul kezdtük a meccset és az osztrákok ezt okosan ki is használták. Nem sokkal a vége elõtt, 1 pontos vezetésünknél volt egy kellemetlen szituáció a támadó idõt mérõ órával: az osztrákok támadásából volt még hátra 5 másodperc, amikor az óra leállt, ezt azonban a játékvezetõ nem vették észre, és így az osztrák csapat idõn túl dobott hármasával átvették a vezetést, majd meg is nyerték a találkozót. Sajnos az ilyen típusú hibákat nem lehet visszanézni, így maradt a számunkra kedvezõtlen eredmény.

Mindenki roppant bosszús volt, mert ezzel a gyõzelemmel, számolgatás nélkül léptünk volna tovább. Így azonban még rengeteg forgatókönyv létezik vasárnap. Az biztos, hogy már benne vagyunk a továbblépõ 8 csapatban, csak még az nem biztos, hogy hanyadik helyen és hogy kivel kerülünk szembe a negyeddöntõben.

A vasárnapi játéknap sem lesz sétagalopp a lányoknak, de pontosan tisztában vannak vele, hogy a sikert nem adják ingyen!

Ami mérkõzés biztos a vasárnapi napon az (amennyiben éjjel nem esik az esõ!) 11:20-tól Lengyelország – Magyarország.

Élõben lehet követni a mérkõzéseket a FIBA 3×3 YouTube csatornán.

Hirdetés