Hirdetés
Archivum

Kassa: Petra Kulichova és a Közép-európai Liga:

:

Hirdetés

Megvan a Good Angels Kosice idei elsõ nagy igazolása. A kassai csapatban folytatja pályafutását a cseh válogatott centere Petra Kulichova.

A pályafutása elsõ légiós évét kezdõ Kulichova az USK Prahától érkezik, ahol az Euroligában 3.4 pontot, 3.1 lepattanót, a Cseh bajnokságban pedig 7.8 pontot és 7.2 lepattanót átlagolt. Kulichovától a szezon végén vált meg a prágai csapat. Akkor a cseh bajnoknál úgy kommentálták a center távozását: a játékos és a szakmai stáb közösen jutottak arra a döntésre, hogy külföldön kellene kipróbálnia magát, ahol új impulzusokat kaphat.

Kulichova nem titkolta, hogy nem a kassai csapat volt az elsõdleges célpontja, ugyanakkor mindenképpen az Euroligában akart szerepelni, miközben Spanyolországból és Franciaországból csak Európa Kupás csapatok hívták. „Kezdetben nem egészen így képzeltem a jövõmet, de nem sok minõségi csapat hívott. Az elmúlt két évben alig játszottam az USK-nál, keveset mutattam. Az én hibám, hogy így alakult.” – fogalmazott kellõ önkritikával Kulichova a basket.idnes.cz portálnak.

Ha már ez a nyilatkozat szóba került, akkor nem lehet elmenni mellette, hogy Kulichova az alakulóban lévõ Közép-európai Ligáról is beszélt. „Daniel Jendrichovsky klubmenedzser a tárgyalások alatt azt mondta: 90%, hogy részt veszünk az új sorozatban. Az USK is ott lesz, így majd Prágában is bizonyíthatok. A szlovák bajnokság valamivel gyengébb, mint a cseh, nagyon örülnék, ha indulnánk.” – mondta Kulichova.

Hirdetés