Hirdetés
Archivum

Kassai címvédés Szlovákiában:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult a bajnoki döntõ párharc Szlovákiában. A Good Angels Ko¹ice harmadik alkalommal is legyõzte az MBK Ru¾obmerok alakulatát és ezzel a klub megszakítás nélkül a kilencedik bajnoki címét ünnepelhette. A kassai csapat veretlenül ért fel a csúcsra.


Good Angels Ko¹ice – MBK Ru¾omberok 72-41 (22-17, 16-4, 17-17, 17-3)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredmény 3-0 a Good Angels Ko¹ice javára.

Legjobb dobók:

Good Angels: ®irková 20, Lawless 14, Vieru 12

Ru¾omberok: Jaeschke 13, Guzman 10, Andersson 9

Két gyõzelem után a bajnokavatás reményében lépett pályára a Good Angels Ko¹ice a szlovák bajnoki döntõ harmadik mérkõzésén. Az MBK Ru¾omberok az elsõ két találkozón a vártnál jobban tartotta magát és ezúttal is jól kezdett. 4 perc játák után 10-8-ra vezettek a vendégek. A kassaiak csak az elsõ negyed végére fordítottak, ekkor 22-17 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elején állva hagyták riválisukat az „angyalok”, a végül 20 pontig jutó (közte 5 triplát szerzõ) és fénykorát idézõ Zuzana ®irková vezérletével egy 6-0-s futással indult ez a szakasz és 28-17-nél már kétszámjegyû differenciát jegyezhettünk fel. Ebben a negyedben csak 4 pontot szereztek a rózsahegyiek, így a szünetre 38-21-es állás mellett vonulhattak a csapatok.

A folytatás már csak formalitás volt. A harmadik negyedben nem nõtt a két csapat között a különbség, igaz nem is csökkent. Az 55-38-ról induló negyedik negyedre pedig a vendégek végleg szétestek, 10 perc alatt 3 pontig jutottak és az utolsó percek már a kassai ünneplésrõl szóltak. Good Angels Ko¹ice 72-41-es sikerével 2004 óta sorozatban kilencedik bajnoki címét szerezte.

Vegyes érzésekkel ünnepelhettek Kassán, miután nyugodtan mondhatjuk egy korszak lezárult. A szünetben elbúcsúztatták a visszavonuló Jana Carnokát. A klubtól távozik az orosz válogatott center Natalia Vieru, aki visszatér a Szpartak Moszkvához. A nagy közönség kedvencnek számító, szlovák útlevéllel is rendelkezdõ és a válogatottban is bemutatkozó Erin Lawless a Dinamo Kurszk alakulatát erõsíti jövõre. Az amerikai Danielle McCray pedig Schióba szerzõdik.

VIDEÓ: A mérkõzés összefoglalója és az ünneplés

Hirdetés