Hirdetés
Archivum

Kassai gyõzelem Sopronban:

:

Hirdetés

A könnyed gyõzelmeket hozó bajnoki találkozók után az UNIQA Euroleasing Sopron a Kassával játszott felkészülési mérkõzést. A szintén az EuroLigára készülõ szlovák bajnok 2 pontos gyõzelmet aratott egy jó iramú és rendkívül hasznos találkozón.

Jobban kezdtek a vendégek és 4 perc után már 10-0-ra vezettek. Székely Norbert idõkéréssel rendezte a sorokat, aminek köszönhetõen az elsõ szakasz végére kiegyenlített a Sopron. A második negyed elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játékrész felénél már a vezetést is át tudta venni a házigazda. Ekkor a kassai szakmai stábnak kellett belenyúlnia a mérkõzés menetébe, a szünetre azonban így is 36-35-ös soproni vezetéssel vonultak az együttesek.

A második félidõ elején egy 7-0-s futással indított Székely Norbert hölgykoszorúja, de vendégek két triplával visszajöttek a mérkõzésbe. Ezt követõen egyik csapat sem tudott elszakadni, így 30 perc után minimális 52-53-as kassai elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ. A vendégek a negyedik szakaszban tovább keményítettek a védekezésükön és 6 ponttal is elléptek.

A végjátékban sikerült felzárkózni, sõt 30 másodperccel a lefújás elõtt 66-63-nél az egyenlítésért támadott a Sopron. Végül a vendégek taktikusan szabálytalankodtak, így Fegyverneky Zsófi dobhatott két büntetõt. Az elsõ sikeres volt, a második azonban nem, a lepattanót pedig a kassaiak kaparintották meg, így 66-64-re meg is nyerték a mérkõzést.

A Sopron legeredményesebbje a 19 pontos Krivacevic volt. A találkozó remek felkészülési lehetõséget biztosított a vasárnapi amerikai válogatott elleni találkozóra, illetve az Euroliga rajtjára.


Eredmény

UNIQA Euroleasing Sopron – Good Angels Kassa 64-66 (21-21, 15-14, 16-18, 12-13)
 

Hirdetés