Hirdetés
Archivum

Kassán és Krakkóban szerepelnek a magyar csapatok:

:

Hirdetés

A keddi Salamanca-Polkowice összecsapás után szerdán hét mérkõzéssel folytatódik a nõi kosárlabda Euroliga 2. fordulója. A magyar csapatoknak nem lesz könnyû dolguk, a Sopron Kassán vendégszerepel, míg a Gyõr Krakkóban lép pályára.

A Sopron több ismerõssel is találkozik Kassán, miután Krivacevic Tijana és Allie Quigley személyében két magyar válogatott játékosa van a szlovák bajnoknak. Mellettük pedig még az elsõéves Riquna Williams, illetve két rutinos játékos Petra Kulichova és Plenette Pierson érkezett a keretükhöz. A kassaiak a szlovák bajnokságban a papírformának megfelelõen menetelnek, az Euroligában pedig mindössze 5 ponttal kaptak ki Orenburgban. Oroszországban Maros Kovacik csapata 14 ponttal is vezetett, de ezen elõnyüket hamar leadták.

A Kassa erõsebb ellenfél, mint az Arras és reális elvárás ettõl a csapattól a rájátszásba kerülés. Székely Norbert a soproni gárda hivatalos honlapjának nyilatkozva azt emelte ki, hogy a csapatának javítania kell a játékkapcsolatokon, a labda nélküli mozgásra, a passzolás minõségére, illetve a rövid mozgások gyorsaságára hívta fel a figyelmet amikor az esélyeket elemezte.

A Gyõr felemás helyzetben van, miután a Wisla Krakow csarnokába finoman szólva sem nyerni járnak az ellenfelek, de ha lehet így fogalmazni, ennél jobb idõben a magyar bajnok és a lengyel bajnok nem találkozhatna egymással. A krakkóiaknál a bourges-i vendégjátékukhoz hasonlóan a két nyári tengerentúli sztárigazolás Tina Charles és a bokasérüléssel bajlódó Katie Douglas nem lesz ott a pályán. A franciák ezt remekül használták ki, szívós védekezéssel ellehetetlenítették a mindössze hét embert rotáló riválisuk játékát.

A krakkói alakulatnak teljes keretével nem kérdés, hogy a legjobb nyolc között a helye – ez egyébként kimondott vezetõi elvárás is –, de jelen pillanatban még sebezhetõek. A gyõrieknél az elmúlt hetek tanulsága alapján a legfontosabb a kiegyensúlyozott teljesítmény, hogy ne legyenek olyan üres járatok, mint a bajnokikon vagy éppen a Brno ellen. Azt mondani sem kell, ha itt a második negyedben kétszámjegyû különbségre elengedik Fûzy Ákos tanítványai a riválisukat, akkor jó eséllyel vége a mérkõzésnek.

Ami a többi találkozót illeti. A héten három olyan gárda debütál a sorozatban, akikre végig érdemes lesz figyelni. A tavaly döntõt játszó Rivas Ecopolis Honti Katával a soraiban a Tarsus együttesét fogadja, míg a Jekatyerinburg és a Fenerbahce március 24-én akár döntõt is játszhat egymással. Ezúttal a Diana Taurasival megerõsített orosz sztárcsapat a Novi Zagreb alakulatát látja vendégül, a törökök pedig a Municipal Targoviste ellen kezdenek hazai pályán.

Az Euroliga 2. fordulójának programja

A-csoport
Október 31., szerda

Wisla Can-Pack Krakow – Hat Agro-UNI Gyõr 18:00
Szpartak Moszkva Vidnoje – Bourges Basket 15:00
Rivas Ecopolis – Tarsus 20:00

B-csoport
Október 31., szerda

Good Angels Kosice – UNIQA Euroleasing Sopron18:30
Fenerbahce – Municipal Targoviste 19:00

November 1., csütörtök
Famila Schio – Nagyezsda Orenburg 20:30

C-csoport
Október 30., kedd
Perfumerias Avenida – CCC Polkowice 59-68 (13-13, 17-15, 18-20, 11-20)

Október 31., szerda
Galatasaray – ZVVZ USK Praha 18:00
UMMC Jekatyerinburg – Novi Zagreb 15:00

Hirdetés