Hirdetés
Archivum

Kassán zárja idei Euroliga szereplését az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Szerdán 17 óra 45 perctõl Kassán lép pályára a nõi kosárlabda Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában az UNIQA Sopron. A szlovák bajnoknak még óriási téttel bír a mérkõzés, így nem lesz egyszerû dolga a soproni csapatnak.

Az Euroliga A-csoportjában a Kassa 13 fordulót követõen 4 gyõzelemmel 9 vereséggel áll, ugyanúgy, mint a Salamanca. A Lille csapatának pedig 5 gyõzelme és 8 veresége van. Ebbõl a három együttesbõl csak kettõ folytathatja az Európa Kupában, így a Kassának mindenképpen gyõznie kell a Sopron ellen. Nem véletlen, hogy a helyszíni beharangozók kivétel nélkül tartanak a meccstõl. A legnagyobb szlovák kosaras portálnak Anna Jurcenkova például azt nyilatkozta, hogy a célok elérése felé mindig az utolsó lépést megtenni a legnehezebb.

A szlovák bajnok bravúros 30 pontos gyõzelmet aratott Lille-ben az elmúlt fordulóban, ezzel teremtették meg az esélyt a továbbjutásra. Összességében is azt lehet mondani, hogy az elõzetes várakozásoknak megfelelõ szezont fut a Kassa. Õk az évad elõtt az 5. helyet és az Európa Kupás folytatást kommunikálták a sajtó felé és ez kézzelfogható közelségben van számukra. A keretüket talán nem kell bemutatni olvasóinknak, a szlovák válogatott jól ismert magja mellett a soproni szurkolók által is kedvelt Shenise Johnson, illetve Crystal Langhorne, a szlovén Teja Oblak és a cseh Romana Stehlikova alkotja a csapatukat. Ha szigorúan a névsort vagy az egyéni statisztikákat nézzük, akkor azt is mondhatnák, hogy talán a Kassával szemben a legkisebb a hátránya a Sopronnak. Ugyanakkor egy összeszokott, rutinos és rendkívül jól lepattanózó riválisról van szó, mely ellen nehéz érvényesülni.

A két csapat decemberi meccsén 86-70-es gyõzelmet aratott a szlovák együttes. Kicsit csalóka az eredmény, hiszen a 35. percben még mindössze 6 pont volt a különbség, a végjátékra azonban elfáradt a Sopron. Az volt az a találkozó, melyen 49-26-ra veszítette el a lepattanócsatát a magyar csapat. Hiába értékesítettek hét triplát Sterbenz László tanítványai és hiába sikerült minimalizálni az eladott labdák számát (mindössze 7 volt ebbõl az egész meccsen), ekkora palánk alatti hátrányt nem lehetett ellensúlyozni. A soproni csapatnál a szombati ZTE elleni meccshez képest változás, hogy Ana Lelas és Simon Zsófi is bevethetõ lesz. A decemberihez hasonlóan egy sokáig szoros mérkõzésen az EL-szezon tisztes lezárása lehet a reális cél.

Hirdetés