Hirdetés
Európa

Katerina Sotiriou a 2017-es meneteléshez hasonlította a görög bravúr:

:

Hirdetés

A görög válogatott drámai küzdelemben vívta ki a részvétel lehetőségét a 2021-es Európa-bajnokságon. Az utolsó másodpercekben alakították ki Bulgária ellen azt a különbséget a szlovéniai buborékos tornán, amivel bebiztosították a kvalifikációt.

A siker részese volt a VBW CEKK Cegléd légiósa Katerina Sotiriou, aki a görög szövetség honlapjának adott interjút. A 37 éves klasszis kiemelte, hogy az egység és a töretlen hit alapozta meg a sikert.

“A meccs előtt beszéltem a játékosokkal és elmondtam nekik, hogy 2017-ben az Európa-bajnokságon a válogatott alig várta, hogy pályára lépjen és megéljen minden pillanatot. Úgy voltunk vele, hogy minden jó védekezést és minden kosarat egyenként meg fogunk ünnepelni. Mondtam nekik, hogy higgyenek magukban és biztos vagyok benne, hogy tovább fogunk jutni.” – idézte fel a meccs előtti motivációs gondolatait Sotiriou, aki hozzátette: a fiataloknak hangsúlyozta, hogy bármi is történjen, az eredménytől függetlenül különlegesek.

Sotiriou szerint azért nagy eredmény a kvalifikáció, mert egy fiatal csapattal érték el. A 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjének kudarca után a veterán klasszisok többsége visszavonult és egy új korszak kezdődött. “Ebben a csapatban olyan lányok vannak, akiket a válogatott korábbi generációi ihlettek. Küzdöttek azért, hogy valami hasonlót megélhessenek.” – tette hozzá.

A görög válogatott eddig nyolc Európa-bajnokságon szerepelt. 2009-ben ötödikek, míg 2017-ben óriási bravúrral és némileg váratlanul negyedik helyen zártak.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés