Hirdetés
Európa

Katerina Sotiriou a görög válogatottban:

:

Hirdetés

A görög válogatott Ljubljanában szerepel Európa-bajnoki selejtezős buborékban. A csapatukban helyet kapott Katerina Sotiriou, a VBW CEKK Cegléd légiósa.

A görög válogatott 2 győzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik. Az A-csoportot Szlovénia veretlenül vezeti, míg a görögökhöz hasonlóan Bulgária szintén 2/2-es mérleget tudhat magáénak. A februári buborékos tornán előbb Izland, majd Bulgária lesz a riválisuk. A továbbjutási esélyek életben tartásához mind a két találkozót meg kell nyerniük, de a sorsuk még így sem a saját kezükben van.

Katerina Sotiriou novemberben Covid miatt nem lehetett ott a csapattal, most azonban szeretné kvalifikációhoz segítené hazája válogatottját. Sotiriou múlt héten az Európa Kupa buborékban a CEKK színeiben 12.7 pontot, 6 lepattanót és 5 gólpasszt átlagolt, amikor kivívták a továbbjutást.

Mint mindig, most is a célunkra koncentrálunk, amely nem más, mint a kvalifikáció. A sorozat végső szakaszában járunk, és reméljük, hogy a legjobb módon ér véget. Remélem mindannyian egészségesek vagyunk, mert a koronavírus miatt nehéz a helyzet. Szeretnénk ugyanazzal a lelkesedéssel, szenvedéllyel, és összes többi tulajdonsággal, amely ezt a válogatottat jellemzi, játszani, annak érdekében, hogy megnyerjük azt a két mérkőzést, amely lezárja a selejtezőket. Várjuk az eredményeket a többi csoportból is, de a saját mérkőzésünkre összpontosítunk, mivel Ljubljanában legjobb arcunkat szeretnénk bemutatni.

– mondta Sotiriou a görög szövetség honlapjának nyilatkozva.

A Cegléd klasszisa hangsúlyozta, hogy a fiataloknak a tapasztalatszerzés és motiváció szempontjából lenne fontos a részvétel a kontinenstornán. Sotiriou úgy fogalmazott, hogy jó csapatuk van, valóban megérdemelik a kvalifikációt, melyért mindent megtesznek.

 

Hirdetés