Hirdetés
Magyarország

Kathryn Westbeld: a magyar fizikálisabb bajnokság, mint az olasz vagy a spanyol:

:

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

A TARR KSC Szekszárd előző két mérkőzésén a csapat új amerikai középjátékosa megmutatta, miért került Szekszárdra. A Sopron (16 pont) és a Sassari (23 pont) ellen is remeklő Kathryn Westbelddel beszélgetett a klub hivatalos honlapja.

Forrás: TARR KSC Szekszárd

A TARR KSC Szekszárd az első kelet-európai klub, ahol játszol karriered során – milyen tapasztalataid vannak és miben tudnád a magyar bajnokságot az olaszhoz vagy a spanyolhoz hasonlítani?

Eddig remek dolgok történtek velem, minden rendben van itt Szekszárdon. Minőségi a kosárlabda, a játék színvonala. Az NB I fizikálisabb bajnokság, mint az olasz vagy a spanyol.

A harmadik és a negyedik mérkőzéseden megvillantottad tudásodat. Mondhatjuk, hogy máris ráéreztél arra, mit vár tőled Djokics Zseljko vezetőedző és a csapattársaid?

Igen, az együtt eltöltött idő és edzések sokat segítenek abban, hogy megtudjam, mit várnak el tőlem. Minden nap egy tanulási folyamat része, a közös munka segít tisztázni a feladatkörömet, s egyre jobban megismerem az itt dolgozókat. Ez nagyban javítja azt, hogy a csapatkémia részese legyek.

Hogy érezted magad a pályán vasárnap a címvédő Sopron elleni találkozón, ami általában a szezon egyik legkeményebb meccse szokott lenni?

Számomra ugyanolyan mérkőzés volt, mint a többi. Tudtam persze, hogy a Sopron a bajnok és hogy remek együttes, de ezen a meccsen nem volt semmi veszítenivalónk. Ugyanúgy készültünk, edzettünk előtte, mint a többi összecsapást megelőzően. Semmi okunk nem volt arra, hogy megszeppenten vagy megilletődötten játsszunk. Jó csaptunk van, így ha elhisszük, hogy nyerhetünk, akkor nyerünk is.

Majd három szekszárdi hét után mit gondolsz a csapatról és a városról?

Tizenhét napja vagyok itt, és eddig minden napot élveztem. A csapattársak rendkívül segítőkészek, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy mielőbb beilleszkedjek. Különösen tetszik, hogy a város mennyire a klub mögött áll, mennyire támogat minket. A szurkolóktól pedig rendkívül sok energiát kaptunk.

Egy újabb rangadó közeledik, szombaton Győrben játszunk. Ellenfelünk az Euroligában szerepel, de sok nehézséggel küzd, elsősorban sérülések hátráltatják, így jelenleg sebezhetőnek tűnik. Mit gondolsz, lehet a szombat is a mi napunk?

Ha továbbra is ilyen mennyiségű munkát végzünk el, alaposan felkészülünk, koncentráltan kosárlabdázunk, akkor bármelyik nap a miénk lehet!

Forrás: TARR KSC Szekszárd

Hirdetés