Hirdetés
Archivum

Katie Douglas nélkül utazott Schióba a Valencia:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön immár a harmadik fordulójához érkezik a nõi kosárlabda EuroLiga. Miközben a magyar csapatok közül a Sopron a Fenerbahce vendége lesz, a Pécs pedig a Mondeville-t fogadja, addig a játékhét nagy nemzetközi rangadójának a Schio-Valencia összecsapás ígérkezik.

A legerõsebb spanyol és olasz klub csatáját a Valencia részérõl sérülések árnyékolják be. Katie Douglas talpsérülés miatt nem is tudott elutazni a társaival, míg Linda Fröhlich a hétvégi, nagy fölénnyel megnyert bajnokit kihagyta, de szükség esetén Olaszországban már pályára tud lépni.

A nehézségek mellett a hispánoknak bizakodásra adhat okot, hogy nyári sztárigazolásuk, Nicky Anosike felépült augusztusi térdmûtétjét követõen és immár az együttes rendelkezésére áll.

Az olaszok ezzel szemben komoly probléma nélkül várják a rangadót. A jelentõsen megerõsített alakulat eddig a bajnokságban és a nemzetközi porondon is megnyerte az összes mérkõzését. A Schio hazai klasszisa, Laura Macchi a FibaEurope portáljának ezek után bizakodva nyilatkozott.


„A bajnokságban a hétvégén kemény meccset vívtunk, ráadásul a Gorzow elleni EuroLiga mérkõzés miatt fáradtan léptünk pályára. Hullámzó volt a teljesítményünk, a jó periódusokat nagyon rosszak követték és sok labdát adtunk el. A Valencia elleni mérkõzéstõl ennek ellenére nem tartunk. Nagy csatának ígérkezik, de szeretnénk végig a saját játékunkat játszani. Ahogy mindig, most is igyekeztünk a lehetõ legjobban felkészülni a találkozóra. A jelenlegi keretünkkel bárki ellen nagy reményeink lehetnek. Azt hiszem, ez a mérkõzés az elsõ helyek sorsáról fog dönteni.”
– mondta Macchi.

A találkozót szerdán 20 óra 30 perckor rendezik a Schio csarnokában.

Hirdetés