Hirdetés
Archivum

Katie Lou Samuelson Franciaországban kezdi európai karrierjét:

:

Hirdetés

A Carolo Basket a hivatalos felületein jelentette be, hogy szerzõdtette a következõ évadra Katie Lou Samuelson-t. A WNBA 2019-es Draftján negyedikként elkelt játékos a WNBA-ben a Chicago Sky-nál kezdi profi karrierjét, itt Európában pedig Franciaországban.

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Akik az elmúlt években követték az amerikai egyetemi küzdelmeket, azok számára Katie Lou Samulson-t nem kell bemutatni. A UConn egyik legjobbja volt. Egy sokoldalú tehetség, akik gyakorlatilag kettestõl négyes posztig bevethetõ, távolról is rendkívüli hatékonysággal dob. Érdekes lesz figyelni, hogy a francia kosárlabdához miként alkalmazkodik. Elõtte pedig a Chicago Sky-nál a WNBA-ben is nagy feladatok várnak rá.

Mint ismert sok tekintetben új idõszámítás kezdõdik a Carolo Basket csapatánál. A klub jól ismert kerete, mely az elmúlt évadban az Euroligába éppen a Sopron Basket csoportriválisa volt, jelentõsen átalakul, hiszen hét távozót jelentettek be. Õk Haley Peters, Kaleena Mosqueda-Lewis, Ana Filip, Marie-Eve Paget, Djéné Diawara, Géraldine Robert és Zofia Hruscakova. Az idei alapcsapatukból mindössze Sara Chevaugeon és Amel Bouderra marad a következõ szezonra.

Az eddig hivatalosan két új érkezõt jelentettek be, méghozzá két Törökországból visszatérõ rutinos klasszist. Az olasz Giorgia Sottana és a belga Kim Mestdagh is a csapatukat erõsíti a következõ évadtól.

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Hirdetés