Hirdetés
Archivum

Kazah és orosz rivális ellen az EWBL-ben a PINKK:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap az oroszországi Rosztov-na-Donu városában szerepel EWBL tornán a PINKK Pécsi 424 együttese. Szombaton az Astana Tigers alakulatával, míg vasárnap a házigazda Rostov-Don-SFEDU alakulatával mérkõznek a pécsiek. Beharangozó és linkek az élõ eseménykövetéshez.

Felvezetésként a hét elején Laczka Miklóssal, a PINKK Pécsi 424 vezetõedzõjével már közöltünk egy részletes beszélgetést. Nem készül kedvezõ elõjelekkel a PINKK a tornára, hiszen sérülések miatt nem léphet pályára teljes összeállításban. Október elején a pécsiek három szoros vereséget szenvedtek, ami azt jelenti, hogy a csoportból a továbbjutási esélyek minimálisak. Ahogy azonban a korábbi összeállításunkból is kiderül, Laczka Miklós szeretne több dolgot kipróbálni a hétvégi meccsek alatt, így a szezon folytatására nézve hasznos erõpróbára készül a PINKK.

Az elsõ ellenfél szombaton magyar idõ szerint 13 órától az Astana Tigers együttese lesz. Õk Kazahsztán meghatározó klubja a nõi kosárlabdát tekintve. Náluk edzõdnek a felnõtt és a korosztályos válogatottak. A keretük az ázsiai B-divízióban tavaly ezüstérmes nemzeti csapatukra épül. Az élvonalban a profi gárda veretlenül vezeti a tabellát, de külön alakulatba szervezve versenyeztetik a fiataljaikat is. Októberben a PINKK-hez hasonlóan három vereséget gyûjtöttek az idei elsõ EWBL-tornájukon. Légióst nem foglalkoztatnak. A statisztikáik és az elérhetõ videók azt mutatják, hogy a klasszikus orosz stílust igyekeznek tovább vinni. Magas szerkezetû bõ keretükben öt 188 cm feletti játékos van, emellett kemény védekezés jellemzi õket. Nem lesz könnyû ellenük.

Vasárnap magyar idõ szerint 10 óra 30 perctõl a házigazda Rostov-Don-SFEDU alakulatával mérkõzik a PINKK. Õk az orosz másodosztályban szerepelnek, ahol a veretlen Kazany mögött 11 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel a második helyen állnak. Szeretnének visszakerülni az élvonalba, amire minden esélyük meg is van. Ezért tekintik fontosnak a nemzetközi szereplést. Játékerejüket már az októberi EWBL-tornán megmutatták. A fehérorosz Grodno-t és a szombati rivális Astanát is le tudták gyõzni. Légiós nem szerepel náluk, viszont több fiatalt adnak a korosztályos válogatottakba. A klubjukat erõs mûhelymunka jellemzi. Rájuk is igaz, hogy magas szerkezetû a keretük. Ki kell emelni, hogy kiválóan dobják a triplákat és kiemelkedõ a szerzett labdáik száma. A jelenlegi másodosztályú státuszuk ellenére képzett játékosok alkotta komoly ellenfélrõl van szó.

A PINKK Pécsi 424 menetrendje és linkek az élõ statisztikákhoz

December 1., szombat
13:00 Astana Tigers – PINKK Pécsi 424

December 2., vasárnap
10:30 PINKK Pécsi 424 – Rostov-Don-SFEDU

Hirdetés