Hirdetés
Archivum

Kecskeméten tartotta fõpróbáját a 3×3-as válogatott a Világbajnokság elõtt:

:

Hirdetés

Június 8-án kezdõdik a Fülöp-szigeteken, Manilában a 3×3-as Világbajnokság. A nõi válogatottunk Kecskeméten a Decathlon B33 Tour idei elsõ állomásán tartotta a fõpróbát.

 

With the boys in Kecskemét 🇭🇺🏀 #whun3x3 #hunteam #fiba3x3 #letsplay3x3 #laststopbeforeManila #silvermedal

Magyar Nõi 3×3-as válogatott🏀 (@whun3x3) által megosztott bejegyzés,

Erõs mezõnnyel rendezték a kecskeméti tornát. A magyar együttes a Világbajnokságra utazó összeállításában szerepelt. A keretet Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotta. A kilenc gárdát felvonultató erõfelmérõn a mieink Ausztria második csapatával és Romániával kerültek egy csoportba.

Mindkét összecsapását megnyerte a csoportkörben a felnõtt magyar válogatott, ezzel egyenes ágon jutott az elõdöntõbe. Az osztrákok elleni nyitómeccset küzdelmes játék jellemezte. A román válogatott ellen, melynek soraiban a legmagasabban jegyzett játékosuk Gabriela Marginean is helyet kapott, viszont eredményes támadásokkal a 10 perces játékidõ vége elõtt elérte a 21 pontot a magyar csapat.

Az elõdöntõben az osztrák válogatott volt az ellenfél. Náluk a ZTE NKK-bõl ismert Sigi Koizar is lehetõséget kapott. Ekkor a magyar csapat megszerezte harmadik gyõzelmét is a tornán, amivel kivívta a fináléba kerülést. Ott a szerb válogatott érkezett riválisként, akik Románia legyõzésével kerültek a döntõbe. A szerbeknél a Vasas együttesét erõsítõ Jefimija Karakasevic személyében szintén találtunk ismerõst. Nagy csatában szerb siker született, de összességében elmondható, hogy remek erõfelmérõn van túl a magyar csapat. A mieink hétfõn este kelnek útra Manilába.

Kecskeméten a mezõny tagja volt az U18-as válogatott Tóth Orsolya, Budácsik Dorka, Varga Eszter, Laufer Gabriella felállásban. A magyar lányok három meccsükbõl kettõt sikerrel zártak, a negyeddöntõben Ausztria elsõ csapatával szemben maradtak alul.

A szervezõk galériája:

Hirdetés