Hirdetés
Archivum

Kedd este kezdõdik a Dél-Amerika Bajnokság



:

:

Hirdetés

Egy pillanatra nem hagy minket pihenni a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), az európai utánpótlás tornák után máris kezdõdik Chile fõvárosában Santiago de Chilében, a FIBA Americas égisze alatt a Dél-Amerika Bajnokság.

Az egészen vasárnapig tartó megmérettetésen hét csapat vesz részt, melyeket két csoportra osztottak. Az A-csoportban Argentína, Chile és Paraguay találkozik, míg a B-csoportban Brazília, Kolumbia, Uruguay és Venezuela méri össze erejét. A csoportok elsõ két helyezettje jut az elõdöntõbe, ahol a csoportgyõztesek a másik ág második helyezettjeivel találkoznak. A fináléra magyar idõ szerint vasárnap a késõ esti órákban kerül sor.

A tornának hatalmas tétje van, az elsõ három helyezett kvalifikálja magát a 2011-es Amerika Bajnokságra és a 2011-es mexikói Pán-Amerikai játékokra is.
A Dél-Amerika Bajnokság toronymagas esélyese a címvédõ Brazília. A térség, sõt a világ egyik legerõsebb válogatottja mellett a nõi szakágban örök második Argentína és a hétvégén Chile legyõzésével felkészülési tornát nyerõ Venezuela érhet még oda a második, illetve a harmadik helyre.

Argentína és Brazília rendkívül nehéz helyzetben van, mivel õk már a szeptember végi világbajnokságra készülnek, ugyanakkor nem tekinthetik a felkészülés egy állomásának a megmérettetést, mivel itt vívhatja ki a jogot azon az Amerika Bajnokságon való részvételre, amelyrõl aztán lehetõségük nyílik a Londoni Olimpiára történõ kvalifikáció kivívására.
A Dél-Amerika Bajnokságról minden nap beszámolóval jelentkezünk itt a wbasket.hu oldalon.
 

Hirdetés