Hirdetés
Archivum

Kedd este óta ismét Székesfehérváron az U18-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken utazik Mongóliába az U18-as Világbajnokságra a 3×3-as válogatott. A csapat a hétvégi lengyelországi torna után kedden este találkozott ismét Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában. Szerdán két edzés és a Bory-várban egy szabadidõs program várt a lányokra.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

A magyar U18-as 3×3-as válogatott több nyári feladatra is készül, hiszen a jövõ héten kezdõdõ ulánbátori korosztályos Világbajnokság mellett augusztus 3-án és 4-én Szolnokon Európa-bajnoki selejtezõ vár a csapatra. Sikeres kvalifikáció esetén pedig szeptember 6. és 8. között Tbilisziben, Grúzia fõvárosába jönne a korosztályos kontinenstorna. Az elmúlt hétvégén Lengyelországban szereplõ és a Világbajnokságra is utazó négyeshez – Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara, Varga Eszter – ismét csatlakozott Altmann Anna, Baczuk Virág, Mudra Viola és Salamon Zsófia.


Ahogy arról hétvégén hírt adtunk, Varga Eszter orr törést szenvedett a lengyelországi tornán a franciák elleni elõdöntõben. A fiatal játékosunk azonban óriási tartásról és akaraterõrõl tett tanúbizonyságot. Maszkban játszva vállalta a Világbajnokságot.

“Eszter kapott egy könyököst az orrára Lengyelországban. Már azt a meccset sem játszotta végig és utána az ukránok ellenit sem. Õ a csapatkapitányunk, Õ van a jelenlegi keretbõl legrégebben benne a 3×3-ban. A legfontosabb pillér. Hazajöttünk Lengyelországból és bevittük a kórházba. Csináltak CT-t, röntgent, eltört az orra. Annyi a szerencse, hogy nem mozdult el. Tehát van egy törés, de nem kellett semmilyen beavatkozást csinálni. Már másnap reggel, hétfõn elmentünk maszkot készíttetni, amit meg is kapott. Itt van velünk már ma és délelõtt edzett is. Ki kell emelni, hogy Õ maga mondta: eszébe sem jut, hogy nem utazik. Nem lesz csere, jön velünk Eszter.” – nyilatkozta lapunknak Földi Attila szövetségi kapitány.

A válogatottnál a szakmai stáb nagyon fontosnak tartja a szabadidõ hasznos, minõségi eltöltését, a közös programokat, amik az egységet is tovább erõsítik. A délelõtti és a délutáni foglalkozás között ennek érdekében szerdára a Bory-várba szerveztek kirándulást a lányoknak. Tóth Ákos képriportja innen látható. A csapatnak már csütörtökre is van programja, az ESC-APE szabadulószobába látogatnak. A Világbajnokságra utazók a csütörtök estét már Budapesten töltik a Liszt Ferenc Repülõtér melletti szálláson és innen pénteken utaznak Mongóliába.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Hirdetés