Hirdetés
Európa

Kedd óta teljes kerettel készül Szlovákia:

:

Hirdetés

Vasárnap este 20 óra 30 perctől Sopronban Szlovákiát fogadja a magyar válogatott a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában. Riválisunk kedd óta készül teljes kerettel.

Mivel a H-csoportot mindössze három csapat alkotja, így csütörtökön a Hollandia – Magyarország mérkőzés mellett Szlovákia szünnapos lesz. Juraj Suja és Peter Jankovič együttese majd Sopronban debütál a sorozatban. Hétfőn 11 játékos kezdte meg a munkát a pöstyéni edzőtáborban, kedden pedig a győri Žofia Hruščáková, illetve Veronika Remenárová és Alica Moravčíková érkezésével teljes lett a keret.

Szlovákia nem volt ott a 2019-es Európa-bajnokságon, de a nyáron így is hosszú edzőtábort tartott a szakmai stáb. Több Eb-résztvevő válogatottal megmérkőztek, hogy ne essenek ki a ritmusból.

“Meglátjuk, hogy öt nap alatt mit tudunk csinálni. Egy biztos, nyáron lefektettük az alapokat és az első két nap arról fog szólni, hogy lássuk: mi maradt ebből meg. Azon múlik ilyenkor minden, hogy a játékosok milyen napi munkát végeztek a klubjaikban. Igyekszünk megtalálni az arányokat, hogy ne legyen túl sok és túl kevés az új információ. Nem szeretném, hogy a lányok elveszítsék a momentumot és visszaessen a sebességük azért, mert a játékrendszeren gondolkoznak.” – mondta a Basket.sk portálnak szlovák szövetségi kapitány.

Fotó: sport.aktuality.sk

Juraj Suja méltatta a magyar válogatottat. “Az első kalapból Magyarország egy jó ellenfélnek tűnhet, de minőségi csapat. Ott voltak a legjobb nyolc között az Európa-bajnokságon. Nagy a merítési lehetőségük és hat klubcsapatuk nemzetközi porondon szerepel. Játékosaiknak így komoly nemzetközi rutinjuk van. Erős és hatékony ellenfél, de talán az első kalapból számunkra még mindig a legjobb.” – fogalmazott a szlovák szakvezető, majd így folytatta:

“Tiszteljük ellenfelünket, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Ennek a kulcsa a lepattanók lesznek és az, hogy mennyire tudunk fegyelmezettek lenni.”

A szlovák válogatott kerete: Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdyňa, Poľ.), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete-Ráková (MBK Ružomberok), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Žofia Hruščáková (UNI Győr MÉLY-ÚT,), Ivana Jakubcová (Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca, Tal.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (Allianz Geas Sesto San Giovanni), Veronika Remenárová (KP Brno), Regína Palušná (jelenleg csapat nélkül), Angelika Slamová (Arka Gdyňa), Timea Sujová (ŠBK Šamorín).

Hirdetés