Hirdetés
Archivum

Kedden a Jekatyerinburg kezdi a rájátszást:

:

Hirdetés

Kedden magyar idõ szerint 15 órakor a Jekatyerinburg és a Galatasaray összecsapásával kezdetét veszi az EuroLiga rájátszása. Az alapszakasz legjobbja a rájátszásba utolsó helyen bejutó török Galatasaray hölgykoszorújával méri össze erejét. A két csapat az alapszakaszban egy csoportban küzdött, így már idén kétszer is találkoztak.

A két csapat jó mérkõzéseket játszott egymással. A törökök kisebb meglepetésre Oroszországban kifejezetten szép játékkal, a 69-54 arányban elveszített találkozón remekül tartották magukat. Bár összességében a Jekatyerinburg sikere egy percig nem volt kérdéses, de az, hogy 69 ponton tartották a világ legerõsebb együttesét, mindenképpen dicséretre méltó.

A két együttes isztambuli rangadója pedig minden képzeletet felülmúlt. A szezon egyik legizgalmasabb mérkõzésén végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az uráli hölgykoszorú világsztárjaitól az utolsó percekben a legjobbjukra volt szükség a sikerhez. Végül 69-64-re nyertek Gundars Vetra tanítványai.

Nyolc nappal ezelõtt az idei elsõ trófeáját, az Orosz Kupát, begyûjtõ Jekatyerinburgnak nincs miért aggódnia a továbbjutás szempontjából, de mindenképpen figyelniük kell, mert azon kevés csapatok egyikét kapták ellenfélül, akik képesek saját játékukat játszani az oroszok ellen. A Fiba Europe honlapjának Candace Parker, a Jekatyerinburg januárban igazolt világsztárja az orosz kupadöntõ után mondta el véleményét az esélyekrõl.

„Nem szeretek veszíteni. Nagyon örülök, hogy tagja lehetek ennek a nagyszerû csapatnak és boldog vagyok, hogy már idén is sikerült egy trófeát begyûjtenünk. Remélem nem ez lesz az utolsó. A kupadöntõ alatt jó csapatjátékot játszottunk és mindenki a maximumot nyújtotta. Természetesen a szezon még nem ért véget, rengeteg mérkõzés vár ránk kiváló együttesek ellen. Komoly célokat tûztek ki a csapat elé és nem szeretnénk szégyent vallani.” – mondta Parker.

Hirdetés