Hirdetés
Magyarország

Kedden kezdődnek a bajnoki negyeddöntők:

:

Hirdetés

Mint ismert, kedden elrajtol a rájátszás a hazai élvonalban.  A negyeddöntők menetrendje ITT olvasható – a párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak.

Sopron Basket — Vasas Akadémia – 18:00 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “A Vasas szereplését alapjaiban meghatározta, hogy voltak sérüléseik, problémáik az évad során. Ennek ismeretében jó eredmény tőlük, hogy be tudtak jutni a rájátszásba. Előzetesen biztos, hogy nem a 8. helyben bíztak, de így is nagyon kellemetlen ellenfél lesznek a negyeddöntőben. Ezt az összes egymás elleni mérkőzésünkön bizonyították eddig. Nem számítunk könnyű párharcra.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Jó érzés hogy ismét ott vagyunk a bajnokság legjobb nyolc csapata között. Rövid pihenő után idegenben talán a legnehezebb ellenféllel nézünk majd farkasszemet. Várhatóan reagálni fognak az utolsó alapszakasz mérkőzésen elszenvedett vereségre és az Euroliga búcsú után már csak a hazai bajnokságra kell koncentrálniuk. A tavalyi sikert követően talán csalódásként élik meg a nemzetközi szereplést, de én azt gondolom: nincs szégyenkezni valójuk! A Magyar Kupát is visszahódították és megnyerték az alapszakaszt. Megpróbáljuk a legjobbunkat adni, hogy jó ellenfelek legyünk az egész széria során.”

SERCO UNI Győr — TFSE-MTK – 18:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “A rájátszás negyeddöntőjében a TF csapatával mérkőzünk meg, akik ellen mindenképpen a győzelem a cél, illetve az elvárt – egész évben erre a pillanatra várt a csapat. Bár nem volt rengeteg időnk felkészülni a kezdésre, hiszen kedden már dobják is fel a labdát, nagy meglepetések nem érhetnek minket, hisz jól ismerjük az ellenfelet. Még Mompremier nélkül is egyértelmű, hogy magas poszton kell dominálnunk, ugyanis a pestieknek sincs egy kifejezett ötös posztú centere. Éppen ezért, az lesz a cél, hogy a palánk alatt, alsó poszton erősebbek, dominánsabbak, agresszívabbak legyünk. Ezen kívül pedig természetesen gyors támadójátékra lesz szükségünk, ami tőlünk azt gondolom már megszokott, illetve agresszív védekezésre. Ha ezeket teljesíteni tudjuk, akkor a győzelem is meglesz, méghozzá egymásután kétszer is.”
Részletes összeállításunk a SERCO UNI Győr felkészüléséről ITT olvasható.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Átalakult a Győr az egymás elleni alapszakasz mérkőzéseinkhez képest. Soha nem nyertünk Győrben, de szeretnénk kellemetlen ellenfél lenni. A teljes rájátszásra igaz, hogy nem szabad túlzottan előre tekinteni, arra koncentrálni hány győzelmet szerezhetünk és azokkal milyen pozíciót célozhatunk meg. A célokat a feladatokban és a munkában határozzuk meg, hogy miként tudjuk maximalizálni a leadott teljesítményt. Csak és kizárólag az előttünk álló feladattal foglalkozunk. Azzal, hogy az aktuális mérkőzésen, így már kedden is, szervezett legyen a védekezésünk és támadásban csapatjátékot játszunk, ne álljon meg a labda. Továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, fegyelmezett, hatékony támadójátékkal és határozott védőmunkával alakíthatunk ki színvonalas meccset. Az is meghatározó lesz, hogy a rájátszásban nincs fiatal szabály. Ez megváltoztathatja a struktúrát a mérkőzéseken. Nehéz feladat előtt állunk, izgatottan várjuk a keddi találkozót!”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

DVTK-Hun-Therm — E.ON ELTE BEAC – 18:00 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK – Hun-Therm): “Belevágunk a szezon legfontosabb szakaszába, a bajnoki rájátszásba. Az Euroligával párhuzamosan zajló kettős terhelés mellett nagyon megdolgoztunk a harmadik helyért az alapszakaszban. Ahogy a tabella és az utolsó forduló eredményei is mutatják, nincs nagy különbség az élcsapatok között, a pillanatnyi forma dönthet majd a rangadókon. Nem altat el bennünket, hogy viszonylag nagy különbséggel sikerült legyőzni a BEAC-ot a bajnokságban, a play-off más műfaj, maximálisan fogunk koncentrálni a negyeddöntőben. Szeretnénk bejutni az elődöntőbe és éremért harcolni a folytatásban. Csapatkapitányunk, Kányási Veronika bokasérülése szépen javul, de holnap még csak a kispadról tud segíteni. Hazai pályán éreztük magunkat Budapesten az utolsó alapszakasz meccsünkön szurkolóinknak köszönhetően, várunk mindenkit a folytatásban is!”

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Nem titok, ha lehetett volna, szívesen elkerültük volna a Diósgyőrt, mint ellenfelet a negyeddöntőben. Bő egy hónap alatt ez lesz a harmadik találkozónk egymás ellen. Az sem titok, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, ráadásul Jovanovic Milica felépülésével tovább erősödött a DVTK. Mindent meg akarunk tenni azért, hogy előre lépjünk és a szezon utolsó hónapjában is eredményes játékot mutassunk.”

NKA Universitas PEAC — Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:00 – Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Egész szezonban azért edzettünk, hogy a kedden induló play offban jól szerepeljünk. Nagyon nehéz párharc elé nézünk a szekszárdiak ellen, mivel a negyeddöntőben egy Euroligás csapattal kell megküzdenünk, amely az egyik legjobb edzővel dolgozik. Ami jó, hogy a hazai pálya előnye nálunk van és azt gondolom ez bennünket fog segíteni. Bízunk benne, hogy szép számú közönség előtt játszhatunk ismét egy nagyszerű hangulatban, hiszen a Sopron elleni mérkőzésen is varázslatos atmoszférát teremtettek szurkolóink. A negyeddöntőben egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, mert egy hét leforgása alatt akár három mérkőzés is lehet, és megítélésem szerint az fog a négybe jutni, amelyik jobban együtt lesz és mentálisan erősebb tud lenni. Nagyon reméljük, hogy ez a mi csapatunk lesz!”

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Ahogy azt a Sopron elleni találkozójukból is láthattuk, a PEAC hazai pályán rendkívül gyors kosárlabdát játszik, vagyis első körben fontos lesz, hogy miként tudjuk őket lassítani. Emellett, körülbelül négy játékosuk van főszerepben, akikre különösképpen figyelnünk kell: természetesen Kiss Virág, aki nemcsak ponterős, de komoly erőket képvisel center poszton is, Jazmon Gwathmey, aki szintén veszélyes lehet a festéken belül, Sierra Calhoun, aki akár eldönteni is képes a mérkőzést, illetve Wentzel Nóra, aki fiatal kora ellenére is a csapata húzóembere. A kiemelt emberek mellett persze többen is vannak, akik kiemelkedőt tudnak nyújtani és extrát hozni, így tehát ők sem szabad, hogy ritmust kapjanak. Maximális koncentrációra és akaratra lesz szükségünk tehát ellenük, ha győztesként szeretnénk elhagyni a pályát, márpedig ez a cél, illetve persze a továbbjutás.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

Hirdetés