Hirdetés
Archivum

Kedden BEAC-PINKK mérkõzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Kedden lezárul a 12. forduló hazai élvonalban. Egy mérkõzésre kerül sor, amikor 19 órától az ELTE-BEAC Újbuda fogadja a PINKK Pécsi 424 gárdáját. A 8-12. helyért zajló versenyfutásban nagy tét mellett dobják fel a labdát.

A keddi találkozóhoz az ELTE-BEAC Újbuda 3 gyõzelemmel és 8 vereséggel, míg a PINKK Pécsi 424 2 gyõzelemmel és 9 vereséggel érkezik. Ez azt jelenti, hogy Balogh Judit együttese egy újabb sikerrel leszakítaná közvetlen üldözõjét és lépéselõnybe kerülne a 8. helyért zajló versenyfutásban. A PINKK egy idegenbeli gyõzelemmel pedig teljesen nyílttá tenné a tabella ezen harmadát. A két gárda elsõ fordulós meccse friss emlék, hiszen halasztás miatt november végén csaptak össze a felek Kozármislenyben. Akkor egy feszült, vitatott szituációktól sem mentes fordulatos találkozón a PINKK 73-66-os sikert aratott.

A novemberi mérkõzés óta ellentétes utat járt be a két csapat. A BEAC értékes idegenbeli gyõzelmeket szerzett Cegléden és a Vasas otthonában. A PINKK viszont egyetlen fellépését követõen sem tudta gyõztesen elhagyni a pályát. Mindkét szakvezetõ a szezon elsõ felében sokszor beszélt sérültekrõl, hiányzókról. Jelenleg azonban a kulcsemberek mindkét oldalon bevethetõek. A pécsiek kerete változott a téli idõszakban, Ruzica Dzankic megszerzésével erõsített a PINKK. A horvát játékos jó számokat produkált és nyilvánvalóan neki idõvel vezérré kell elõlépnie. A PINKK 2019-ben már két tétmeccset vívott. A kassai EWBL-tornán a svéd A3 Basket ellen nem jött ki a lépés a magyar együttesnek. Másnap a fehérorosz Grodno ellen – különösen a második félidõre – már elkezdett összeállni a játék.

A BEAC esetében a téli szünetet megelõzõen hétrõl hétre javultak a statisztikai mutatók. Laklóth Anna, Szabó Dóra és Papp Klaudia ponterõs játéka mellett Jacinta Beckley is egyre jobban belelendül az európai játékba. Jól dobja a triplákat a BEAC: a Cegléd elleni siker alkalmával 13, a Vasas ellen 10 talált utat a gyûrûbe. Ezen felül a védekezés is egyre jobban összeáll. Harmadával nõtt átlagban a szerzett labdák száma decemberre. Különösen annak fényében elõnyös ez az adat, hogy az eladott labdáit tudta csökkenteni Balogh Judit gárdája. Egy olyan rangadóhoz érkezünk, amely komoly erõfelmérõ és egyben visszajelzés lesz a felek számára. A gyõztes gárda önbizalmat szerezhet és egy olyan úton indulhat el év elején, ami az õszinél több sikert tartogathat számára.

Hirdetés