Hirdetés
Magyarország

Kedden bemutatkoznak a magyar csapatok az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Kedden mind a négy magyar csapat bemutatkozik az Európa Kupában.

15 órától szurkolhatunk az Aluinvent DVTK együttesének. Földi Attila tanítványai a remek erőkből álló Ramlával találkoznak. Többek között DeWanna Bonner, Betnijah Laney és Tiffany Mitchell játékára is számíthat az izraeli élcsapat. Szemléztük a DVTK vezetőedzőjének nyilatkozatát, melyben kiemelte: jó tapasztalatszerzési lehetőség lesz ez a torna a fiatalok számára. A Ramla a nemzetközi szabályok értelmében nem tud abban a felállásban játszani, mint a bajnokságban. Az összeszokottság így a DVTK-t segítheti.

17 órától két csapatunknak szurkolhatunk. A VBW CEKK Cegléd a Szpartak Moszkvával találkozik. Azt már a nagy beharangozónkban is kiemeltük, hogy ez a csoport megjósolhatatlan. A buborék házigazdája, a Hatay kiemelkedni látszik. Mögötte viszont sem a Szpartak Moszkva, sem az Adana nem vonultat fel hasonlóan extra képességű légiósokat. Ez javítja a Cegléd esélyeit és nyílttá teszi a versenyfutást a második továbbjutó helyért. Sokkal okosabbak leszünk estére, hogy ezen előzetes számításaink megállják-e a helyüket.

A Győr szintén 17 órától a török Kayseri-vel méri össze az erejét. Iványi Dalma csapata 11 mérkőzés óta veretlen. Óriási teszt lesz, hogy ami a bajnokságban kiválóan működik, nemzetközi porondon mire elég. A Kayseri-nél két ismert névvel (Kalani Brown, Tyasha Harris) találkozhatunk, de a hazai mag is erősnek tűnik. Ők a Győrrel ellentétben a hazai bajnokságban sokat bukdácsolnak, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni.

A győri buborék második meccsén 20 óra 30 perctől az Atomerőmű KSC Szekszárd és az ukrán Prometej találkozik. A szekszárdiak rutinos és bő kerete az Európa Kupában sokra hivatott. A két amerikai légióssal és ukrán válogatottakkal felálló rivális azonban megnehezíteni Zseljkó Djokics tanítványainak a dolgát. Nagy kérdés, hogy az ukrán bajnokság, ahol 16 győzelemmel meccsenként 106,5 pontot átlagolva dominál a Prometej, mennyire készítette fel őket a nemzetközi szereplésre.

JANUÁR 19., KEDD

B-csoport (Ankara)
15:00 Aluinvent DVTK – Ramla – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

A-csoport (Győr)
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Bellona Kayseri Basketbol – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

C-csoport (Antakya)
17:00 Szpartak Moszkva – VBW CEKK Cegléd – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

A-csoport (Győr)
20:30 Atomerőmű KSC Szekszárd – BC Prometey – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés