Hirdetés
Archivum

Kedden eldõl a bronzérem sorsa:

:

Hirdetés

Kedden este 18 órától rendezik a gyõri Magvassy-csarnokban a CMB Cargo UNI Gyõr és a VBW CEKK Cegléd között a bronzcsata sorsdöntõ harmadik felvonását. Beharangozó.

Nehéz jósolni ebben a párharcban. Egy biztos: a hazai pálya elõnye a Gyõr mellett szól, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Ceglédnek is bõven lehet esélye. Az elmúlt négy évben ugyanis az alacsonyabban rangsorolt csapat nyerte a bronzcsatát. Sõt, az utolsó két évben a sorsdöntõ harmadik meccsen idegenben szerezte meg az érmet a pályahátrányban lévõ gárda.

Az elõbb leírtak elsõsorban statisztikai érdekességnek számítanak, de rámutatnak arra, hogy az év ezen szakaszában már a korábbi eredmények kevésbé számítanak. Sokkal inkább a pillanatnyi forma, egy-egy jobb egyéni teljesítmény dönthet a csapatok között. Két meccs között, de akár egy-egy találkozón belül is nagy lehet a hullámzás. Ezt láthattuk jelen esetben is, hiszen az elsõ felvonás során a Gyõr extra dobóformával magabiztos gyõzelmet aratott. Sõt, a második meccsen is volt 11 pontos elõnye. A Cegléd innen állt talpra, de még 9 pontos hátrányból is vissza tudott jönni szombaton a Gyõr.

A két csapat között Hruscakova kiválása óta nincs döntõ különbség a keret játékerejét tekintve, a rotációs lehetõségekben, sõt még szerkezetben sem. Mindkét szakvezetõ jellemzõen hat játékos aktív rotációjával dolgozik. Ha a statisztikát nézzük, azt láthatjuk, hogy mindkét összecsapáson nyerte a lepattanócsatát a Cegléd. Az elsõ meccsen a Gyõr extra dobóformát mutatott, melyre nem volt válasza a távolról akkor teljesen súlytalan ceglédieknek.

A második meccsre nagyot fordult a párharc. A játékrész elején még érkeztek távoli dobások, könnyû ziccerek a gyõriektõl. Amikor a védekezésén szigorított a Cegléd, tudott labdákat szerezni és jöttek a triplák, megfordult a párharc lélektana. Gyakorlatilag az a játék érvényesült, amivel eddig eljutott és minden várakozást felülmúló évadot teljesített Cziczás László együttese. Ha ezt tudja folytatni a Cegléd, akkor még esélyesebb is, mint a Gyõr. A Gyõr számára az igazi gyõzelmi esélyt az elsõ meccs dobóformája jelentené, de óriási kérdés, hogy az reálisan megismételhetõ-e.

Hirdetés