Hirdetés
Archivum

Kedden este bajnok lehet Olaszországban a Famila Schio:

:

Hirdetés

Kedden este 20 óra 45 perctõl rendezik a Famila Wuber Schio és a Passalacqua Ragusa olasz bajnoki döntõjének harmadik mérkõzését. Az elsõ két találkozót hazai pályán nyerte a Schio, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-0-ra vezet. Kedden riválisa otthonában bajnoki címet ünnepelhetne egy gyõzelemmel Pierre Vincent együttese.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

A Famila Schio sikereinek tényét tekintve nem, de a játék képét nézve teljesen ellentétes mérkõzéseket hozott a 2019-es olasz bajnoki döntõ elsõ két felvonása. Az elsõ meccsen a Ragusa nagyon sokáig tartotta a lépést és a második félidõben Allie Quigley extraklasszisára volt ahhoz szükség, hogy a Schio fordítani tudjon és végül behúzza a gyõzelmet. A második összecsapáson viszont fizikálisan és mentálisan is kevésnek bizonyult a Ragusa. A Schio végig uralta a játékot és 65-47-es gyõzelmet aratott. Tökéletesen megmutatkozott Pierre Vincent együttesének rutinja, mélyebb kerete és nem utolsó sorban az, hogy a Ragusa egy ötmeccses elõdöntõbõl fordult a fináléra.

Ha nem ismernénk a szezon korábbi szakaszának történéseit, akkor azt is mondhatnánk, hogy a Schio már a célegyenesben van a bajnoki cím megszerzését tekintve. Az elõdöntõben azonban ugyanilyen szituációban volt a Ragusa. Akkor hasonlóan nagy velencei fölény rajzolódott ki, de 0-2 után hazai pályán nyerte a Ragusa a harmadik és a negyedik találkozót, amivel 2-2-re egyenlítettek. A többi pedig már történelem. Gianni Recupido a finálé második meccsét követõ sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy csapata tûz nélkül játszott és erre nem talál magyarázatot. Reményét fejezte ki, hogy mentálisan sikerül rendezni a sorokat és hazai pályán nagy szívvel játszva szépíthetnek.

A Ragusa csarnoka az egyik legforróbb hangulatú az olasz élvonalban. Hagyományosan pokolian nehéz a vendégcsapatok és a játékvezetõk dolga. Pierre Vincent hangsúlyozta, hogy külön is készültek a hangulatra. Figyelmeztette játékosait, hogy azzal nem szabad foglalkozniuk, amit egyébként sem tudnak befolyásolni. Arra kell összpontosítaniuk, amire a pályán nyújtott teljesítményükkel hatásuk lehet. A döntõ harmadik mérkõzése kapcsán nagy kérdés, hogy a Schio lassabb, kontrolláltabb játéka érvényesül vagy pedig – ahogy azt Gianni Recupido kérte – a Ragusa fel tudja gyorsítani a játékot az általa kedvelt sebességre. A nagy rohanásban ugyanis egyértelmûen esélyesek lennének.

Az elsõ két meccs statisztikáját figyelve azt láthatjuk, hogy a Schio mindkét alkalommal nyerte a lepattanócsatát. Lényegesen több pontot ért el második esélybõl. Több szerzett labdája és kevesebb eladott labdája volt. Pierre Vincent mindenkori csapataira hagyományosan jellemzõ az összeszokott, óramû pontossággal végrehajtott támadójáték. Ezúttal is 14, illetve 18 gólpasszal zárt a Schio. A Ragusa építhet arra, hogy sérülése után a harmadik találkozóra visszatérhet Agnese Soli, akivel a külsõ sorban javulnak a rotációs lehetõségeik. A 168 cm magas irányítóval egyébként szintén egy gyorsabb, futós játékot tud megvalósítani a trónkövetelõ. Nagy meccsre van tehát kilátás.

Hirdetés
Hirdetés