Hirdetés
Magyarország

Kedden este Cegléd – PINKK bajnoki mérkőzésen Monoron:

:

Hirdetés

Kedden 18 óra 30 perctől vívják meg Monoron a 10. fordulóból a VBW CEKK Cegléd – PINKK Pécsi 424 bajnoki mérkőzést.

Mind a két csapat a múlt héten tért vissza hosszabb leállás után. A ceglédiek szerdán 86-69-re nyertek az ELTE-BEAC Újbuda otthonában. A 35 nap kihagyás ellenére villámrajtot vettek. Azzal, hogy megnyomták a találkozó elejét 10 perc alatt 32-16-os előnyt építettek fel. Bár a folytatásban akadt egy kis hullámvölgye a CEKK-nek, ami a meccshiány miatt teljesen érthető, a magabiztos siker nem forgott veszélyben.

Múlt héten Tinara Moore-tól extra egyéni teljesítmény jött 25 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával. Csapatszinten a BEAC ellen 8 triplával zártak, 41-29-re nyerték a lepattanócsatát, 7 szerzett labdájuk és 23 gólpasszuk volt Kostas Keramidas tanítványainak. A minőségi légiósokat és a rutinos magyar játékosokat jól vegyítő ceglédi keretnek ezek az erények az egész szezonban komoly fegyverei lehetnek.

A PINKK szombaton Szekszárdon tért vissza és maradt alul 114-66-ra. Hiányos kerettel nem tudta megszorongatni lényegesen magasabban jegyzett riválisát a baranyai gárda. A PINKK elsősorban gyakorlásra használta a szekszárdi fellépést és a támadójátékot tekintve a 20 mezőnykosár kiemelendő. Ezen felül pedig az is, hogy Vanja Milkovic tanítványai 9 támadó-lepattanót begyűjtöttek.

A két csapat eltérő célokért küzd, a VBW CEKK Cegléd természetesen toronymagas favoritként várja az összecsapást. Ugyanakkor az igencsak sűrűnek ígérkező decemberi időszakra fordulva mindkét oldalnak egy jó felhozó meccs lehet a keddi.

A klubok felvezető videói ITT láthatóak.

Hirdetés